ΜΠΑΣΚΕΤ

400 παιδιά στο τουρνουά μπάσκετ «φιλίας»

400-παιδιά-στο-τουρνουά-μπάσκετ-φιλίας-43700

Ολοκληρώθηκε το 1ο Πασχαλινό τουρνουά μπάσκετ ΦΙΛΙΑΣ 2018 που διοργανώθηκε με τεράστια επιτυχία από τον Ολυμπιακό Βόλου. Για τρεις μέρες το ΕΑΚ του Βόλου κατακλύστηκε από παιδικές φωνές, παιδικά γέλια και δεκάδες γονείς που ήρθαν να καμαρώσουν τα παιδιά τους. Πάνω από 400 παιδιά γεννημένα τα έτη 2001-2010 έλαβαν μέρος στο τουρνουά δίνοντας καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό, πάντα μέσα στα πλαίσια του «ευ αγωνίζεσθαι», ενώ μετά από κάθε αγώνα υπήρχε και η σχετική αναμνηστική φωτογραφία με τα παιδιά αγκαλιασμένα.

Στο τουρνουά συμμετείχαν οι ομάδες των: Γ.Σ. Βόλου, BC Volos, Γ.Σ. Αλμυρού, Ανάληψη και Αιολικού. Από την ακαδημία του Ολυμπιακού Βόλου συμμετείχαν 5 τμήματα και συγκεκριμένα οι Παίδες, οι Παμπαίδες, το Μίνι, η Ακαδημία και τα τζούνιορ.

Το μπάσκετ είναι παιχνίδι, είναι διασκέδαση, είναι κοινωνικοποίηση και αυτό είναι το σλόγκαν των ιθυνόντων του μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου. Για αυτό τον λόγο εξαρχής είχε αποφασισθεί από τους διοργανωτές και όλους τους προπονητές να μην κρατηθεί σκορ σε κανένα παιχνίδι, ενώ όλα τα παιδιά να έχουν ίδιο χρόνο συμμετοχής αφού δεν υπήρχε βαθμολογική κατάταξη.

Την όλη οργάνωση του τουρνουά είχε η Δ.Ε του τμήματος μπάσκετ και ο υπεύθυνος προπονητής των ακαδημιών Καπουρνιώτης Μιχάλης μαζί με την προπονήτρια των τζούνιορ Ραφαέλα Σουλτάνη και με τη συμβολή της αθλήτριας της γυναικείας ομάδας Άνα Ταντουρόφσκα.

Στον τελευταίο αγώνα του τουρνουά είχαμε και άρωμα Α1, αφού η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού (στα πλαίσια της προετοιμασίας της) αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια Μαγνησίας ομάδα παίδων της Ανάληψης σε ένα αγώνα που κατενθουσίασε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο τουρνουά αλλά και τους γονείς αφού είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά επαγγελματίες αθλήτριες (αγωνίσθηκαν και οι Αμερικανίδες Andrews και Williams) που αγωνίζονται σε τόσο υψηλό επίπεδο, με τα παιδιά να σπεύδουν να φωτογραφηθούν μαζί τους. Οι αθλήτριες του Ολυμπιακού ξέφυγαν και αυτές από την ρουτίνα των προπονήσεων και κάλεσαν από την πλευρά τους όλες τις ακαδημίες, και τα παιδιά που συμμετείχαν στο τουρνουά να δώσουν το παρών την Κυριακή στις 14.00 όπου θα αντιμετωπίσουν σε ένα καθοριστικό παιχνίδι τον κυπελλούχο Ευρώπης Αθηναϊκό.

Όλες οι ομάδες ευχαριστήθηκαν αυτό το τριήμερο και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις αρχές Ιούνη, όπου ετοιμάζεται από την ακαδημία του Ολυμπιακού Βόλου αντίστοιχο τουρνουά με ομάδες από όλη τη Θεσσαλία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου