ΜΠΑΣΚΕΤ

Να επιστρέψει στις νίκες

να-επιστρέψει-στις-νίκες-134716

Μετά την ήττα στο «ντέρμπι αιωνίων» από τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός (13-7) αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε (14-6) των Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Κώστα Σλούκα στο ΣΕΦ (21:00, Novasports 2) για την 21η αγωνιστική της Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να βρεθούν ξανά στην τετράδα, καθώς βρίσκονται στην πέμπτη θέση, πίσω από Ρεάλ και Παναθηναϊκό. Για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν θα δώσει το παρών στην αποψινή αναμέτρηση ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί. Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Λουίτζι Λαμόνικα, Ρόμπερτ Λοτερμόζερ και Κάρλος Περούγκα.

Σε μια ξεχωριστή θέση στην Euroleague αναμένεται να βρεθεί ο Γιώργος Πρίντεζης που βρίσκεται δυο ριμπάουντ μακριά από το να φτάσει τα 1.000, επίδοση ξεχωριστή, καθώς θα γίνει μόλις ο 12ος παίκτης στην ιστορία του θεσμού, ενώ θα γίνει παράλληλα ο 3ος Έλληνας που μπαίνει σε αυτή τη λίστα, μετά τους Γιάννη Μπουρούση και Αντώνη Φώτση.

Στη σημαντικότητα του αγώνα με τη Φενέρ στάθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στη Συνέντευξη Τύπου. «Εχουμε ένα κομβικό ματς και θέλουμε να κερδίσουμε για να επιστρέψουμε στις νίκες και να ανακάμψουμε. Όλοι στην ομάδα ξέρουν τη σημασία του ματς, και το πιο σημαντικό είναι να παίξουμε με πάθος, καρδιά και θέληση. Και περιμένουμε και από τον κόσμο να σταθεί δίπλα στην ομάδα». Για το σερί της Φενέρ και τις απουσίες της είπε: «Έχει 5 σερί νίκες και έχει αποκτήσει ομοιογένεια. Εμείς πρέπει να εξουδετερώσουμε τα ατού της Φενέρ και να παίξουμε καλά στην επίθεση, να τρέξουμε σωστά και να διαβάσουμε σωστά το παιχνίδι».

Για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό μίλησε ο προπονητής της τούρκικης ομάδας, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος στάθηκε στη δυσκολία του να παίζεις στο ΣΕΦ:

«Παίζουμε απέναντι σε μία ομάδα, η οποία κατάφερε να μας νικήσει στον πρώτο γύρο. Τους ξέρουμε πολύ καλά και έχουν πολύ καλή απόδοση στην έδρα τους. Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις σε αυτό το γήπεδο, και σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου