ΜΠΑΣΚΕΤ

Κομβικό ματς με Ζαλγκίρις ο ΠΑΟ

κομβικό-ματς-με-ζαλγκίρις-ο-παο-144274

Για το +7 θα αγωνιστεί σήμερα απέναντι στη Ζαλγκίρις ο Παναθηναϊκός (21:15), με στόχο να καλύψει τη διαφορά με την οποία ηττήθηκε στο Κάουνας, αλλά και να επιστρέψει στις νίκες στο ΟΑΚΑ, μετά το πρώτο «στραβοπάτημα» σε 10 αγώνες απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας την προηγούμενη εβδομάδα. «Κομβικό» χαρακτήρισε το παιχνίδι με την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, ανακοινώνοντας πως ο Ματ Λοτζέσκι θα απουσιάσει από ένα ακόμη αγώνα, λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί στο πέλμα.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην κατάφερε να υπερασπιστεί το αήττητο του ΟΑΚΑ απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όμως συνεχίζει να διεκδικεί με αυξημένες πιθανότητες το πλεονέκτημα έδρας.

Οι «πράσινοι» γνώρισαν ισάριθμες ήττες στις δύο αναμετρήσεις της περασμένης «διαβολοβδομάδας» και μπροστά τους έχουν πλέον 11 αγωνιστικές για να διορθώσουν την κατάσταση. Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού περιλαμβάνει κάποιες πολύ δύσκολες αναμετρήσεις (Ρεάλ εκτός, Χίμκι εκτός), αλλά και 5 αγώνες στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου ο Τσάβι Πασκουάλ και οι παίκτες του επιθυμούν να κάνουν το απόλυτο.

Πολλά θα εξαρτηθούν φυσικά και από το ντέρμπι «αιωνίων» (2 Μαρτίου), με το σενάριο οι δύο ελληνικές ομάδες να συγκρουστούν στα πλέι οφς να είναι υπαρκτό.

Οι εναπομείναντες αγώνες :

20η Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις Κάουνας 25 Ιανουαρίου

21η Μπάμπεργκ – Παναθηναϊκός 2 Φεβρουαρίου

22η Παναθηναϊκός – Μπασκόνια 8 Φεβρουαρίου

23η Χίμκι – Παναθηναϊκός 23 Φεβρουαρίου

24η Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2 Μαρτίου

25η Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός 8 Μαρτίου

26η Μάλαγα – Παναθηναϊκός 16 Μαρτίου

27η Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας 20 Μαρτίου

28η Μακάμπι – Παναθηναϊκός 22 Μαρτίου

29η Παναθηναϊκός – Βαλένθια 30 Μαρτίου

30η Αρμάνι Μιλάνο – Παναθηναϊκός 5 Μαρτίου

*Ο Ισπανός Μιγκέλ Πέρεθ, ο Σέρβος Μιλιβόγε Γιόβτσιτς και ο Πολωνός Γιάκουμπ Ζαμοΐσκι ορίστηκαν από την Ευρωλίγκα να διευθύνουν τον αγώνα Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις την Πέμπτη.

Ο πρώτος είχε «σφυρίξει» στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι με 69-63 στις 21 Δεκεμβρίου.

O δεύτερος ήταν στις εντός έδρας νίκες απέναντι σε Μπάμπεργκ (93-83 στις 19 Οκτωβρίου) και Εφές (90-79 στις 4 Ιανουαρίου), αλλά και στην ήττα από την Μπασκόνια στη Βιτόρια (85-84, 2 Νοεμβρίου).

O τρίτος διηύθυνε στην ήττα από την Μπαρτσελόνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» με 98-71 στην πρεμιέρα (13 Οκτωβρίου), αλλά και στη νίκη με 82-71 επί της Μάλαγα στο ΟΑΚΑ (1 Δεκεμβρίου).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου