ΜΠΑΣΚΕΤ

Από σήμερα αρχίζουν οι επιτυχίες

από-σήμερα-αρχίζουν-οι-επιτυχίες-151295

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Σήμερα ξεκινούν οι επιτυχίες, είναι το σύνθημα για τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, που υποδεχόμενη τον Παναθλητικό για τη 12η αγωνιστική στην έναρξη του β΄ γύρου του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών, θέλει τη νίκη ως πρώτο βήμα προς τον στόχο που είναι η καλύτερη θέση στη βαθμολογία ενόψει πλέι άουτ, τα οποία θα καθορίσουν την παραμονή στην Α1.

Για τα κορίτσια του Ολυμπιακού, το σημερινό ματς στις 12 το μεσημέρι στο κλειστό της Νέας Δημητριάδας, είναι κριτήριο για τη συνέχειά τους στη μεγάλη κατηγορία του γυναικείου μπάσκετ, και φυσικά χρειάζονται τη συμπαράσταση του κόσμου

Έτσι όπως είναι σήμερα η βαθμολογική κατάταξη, στις 4 θέσεις στα πλέι άουτ η βολιώτικη ομάδα έχει στόχο τις θέσεις 8-9 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, και για να γίνει αυτό απαιτούνται νίκες επί των πιθανών αντιπάλων στα play-out, κάτι που δεν έχει πετύχει έως τώρα…

Πάντως, πρώτος στόχος είναι η σημερινή νίκη της βολιώτικης ομάδας επί του Παναθλητικού (με +4), ενώ οι ερυθρόλευκες θέλουν και μπορούν νίκη εκτός έδρας επί του Παναθηναϊκού, και ακόμη νίκες στον Βόλο με Νίκη Λευκάδας και ΠΑΟΚ…

Τον Παναθλητικό ο Ολυμπιακός τον κέρδισε στο κύπελλο (63-54) και έχασε στο πρωτάθλημα (57-54), με την ομάδα της Θεσσαλονίκης τώρα να έχει δυο νίκες παραπάνω από τη βολιώτικη.

Σε ανακοίνωση της Δ.Ε. μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου για τον σημερινό αγώνα με τον Παναθλητικό, μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Σήμερα Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι στο ΕΑΚ Βόλου θα διεξαχθεί ο αγώνας του Ολυμπιακού Βόλου με τον Παναθλητικό Θεσσαλονίκης για την 1η αγωνιστική του δευτέρου γύρου για το πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας γυναικών.

Ο αγώνας είναι από τους πιο σημαντικούς για την ομάδα μας, ειδικά μετά και την ήττα την περασμένη Κυριακή από τον Πρωτέα Βούλας. Στον Α’ Γύρο η ομάδα μας είχε ηττηθεί με 57-54 και πρώτο μέλημα είναι η νίκη και μετά ακόλουθη η κάλυψη των τριών πόντων της ήττας.

Όλες οι παίκτριες είναι στη διάθεση του προπονητή μας Μιχάλη Καπουρνιώτη και του συνεργάτη του Μάριου Μπορίνου, και ελπίζουμε ο αγώνας αυτός να αποτελέσει απαρχή για την επίτευξη του στόχου μας που είναι η παραμονή της ομάδας μας στην Α1 Εθνική κατηγορία.

Η Διοικούσα Επιτροπή, οι προπονητές και οι αθλήτριες μας, ευχαριστούν θερμά το φίλαθλο κοινό που μας συμπαραστάθηκε στον αγώνα με τον Πρωτέα Βούλας, ζητούμε συγγνώμη για την κακή εμφάνιση και την ήττα, και ελπίζουμε στη συμπαράστασή σας ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε στον στόχο μας.

Στον αγώνα θα υπάρχει οικονομική ενίσχυση 5 ευρώ, ενώ θα ισχύσουν τα εισιτήρια διάρκειας.

Η Διοικούσα Επιτροπή καλεί τους φιλάθλους της ομάδας μας να συμπαρασταθούν στα κορίτσια μας και στους προπονητές τους, ενισχύοντας τα, βοηθώντας δε και τη Διοικούσα Επιτροπή στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει για τη λειτουργία των ομάδων».

Στο σημερινό ματς του Ολυμπιακού στη διάθεση του Μ. Καπουρνιώτη είναι οι: Εύη Κυριατζίδου, Άννα Ταντουρόφσκα, Ραφαέλα Σουλτάνη, Κιάρα Αντριους, Σέρι Ουίλιαμς, Λαμπρινή Αγαγιώτου, Νίκη Ζέρβα, Ελένη Ζήτη, Ευγενία Κωτούλα, Ευτυχία Δεληγιάννη, ενώ θετικό είναι ότι στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής μπάσκετ γυναικών, με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου έχουν συμμετοχή και οι νεαρές Νένα Παγκαλίδου, Σταματία Διαμαντοπούλου, Ιωάννα Τότση, Ιωάννα Αρτεμισίου και Χαρά Ντελή.

Το πρόγραμμα, οι διαιτητές και οι κομισάριοι της σημερινής 12ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών, είναι:

ΕΑΚ Βόλου 12.00 Ολυμπιακός Β.-Παναθλητικός Κατωτικίδης-Παπανικολάου (Μόρφη Γ.)

Εσπέρου 14.00 Εσπερίδες-Νίκη Λευκάδας Καρακάσης-Τσακαλογιάννης (Μπεσκάκη)

ΠΑΟΚ 14.00 ΠΑΟΚ-Πρωτέας Βούλας Ξέρας-Παπαγερίδης (Δροσόπουλος)

Αγ. Δημητρίου (Π) 16.45 Δάφνη Αγ. Δημητρίου-Πανιώνιος Πολυχρόνης-Φασόλης (Ηπιώτης)

Π. Νικολαϊδης 19.00 Φάρος Κερατσινίου-Αθηναϊκός Γρίβα-Λαζαρίδης (Ευστρατίου)

*Στη φάση των play-out θα λάβουν μέρος οι ομάδες που θα έχουν καταλάβει τις θέσεις 8-9-10-11 (η 12η υποβιβάζεται απευθείας) και αγωνίζονται μεταξύ τους ως εξής: 8-11 και 9-10. Νικήτρια στη φάση αυτή αναδεικνύεται η ομάδα που θα φτάσει τις 3 νίκες επί της αντιπάλου στους μεταξύ τους αγώνες, μεταφέροντας τις νίκες και τις ήττες της κανονικής περιόδου… Ο πρώτος αγώνας γίνεται στην έδρα της ομάδας που είχε καλύτερη θέση στην κανονική διάρκεια, όπως και ο τρίτος αν χρειαστεί…

Βραβεύεται ο Μ. Καπουρνιώτης

Τον Μιχάλη Καπουρνιώτη, προπονητή της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, θα βραβεύσει σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ) για την άνοδο του Ολυμπιακού Βόλου στην Α1 γυναικών.

Ο 33χρονος τεχνικός, που είναι σημειωτέον ο μικρότερος στους πάγκους της Α1 γυναικών, θα κοουτσάρει την ομάδα του στον αγώνα με τον Παναθλητικό στο ΕΑΚ και θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να δώσει το παρών στην εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 20.00 το βράδυ. Αναμφίβολα αποτελεί μεγάλη τιμή και για τον ίδιο τον Μιχάλη Καπουρνιώτη και για τον βολιώτικο σύλλογο αλλά και την πόλη του Βόλου, η βράβευσή του, και είναι επιστέγασμα της περσινής σεζόν, κατά την οποία ο Ολυμπιακός Β. είχε 21 νίκες και 1 ήττα και επανήλθε στη μεγάλη κατηγορία. Αυτή ήταν η δεύτερη άνοδος για τον νεαρό τεχνικό, αφού είχε ξαναφτάσει στο ίδιο επίτευγμα τη σεζόν 2013-14, έχοντας οδηγήσει τον Ολυμπιακό Β. μάλιστα σε ρεκόρ 18 συνεχόμενων νικών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου