ΜΠΑΣΚΕΤ

Αποκλεισμός και αντίο…

αποκλεισμός-και-αντίο-182797

Με ψηλά το κεφάλι αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός Βόλου από το Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών, αφού έχασε στην Αθήνα από τον Αθηναϊκό με 95-84. Οι ερυθρόλευκες, που βρέθηκαν στο ημίχρονο να χάνουν με 52-40, στο β’ μέρος σημείωσαν 44 πόντους, έναντι 43 των αντιπάλων τους, απλώς δεν κατάφεραν να καλύψουν τη διαφορά με την οποία έχαναν στο Α’ 20λεπτο. Μάλιστα σ’ ένα σημείο πλησίασαν στο ένα καλάθι (84-82), χωρίς όμως την ανάλογη συνέχεια. Γεγονός πάντως είναι πως ο Ολυμπιακός Βόλου έδειξε σημεία βελτίωσης και μπορεί να ελπίζει σε καλύτερη συνέχεια, αφού μέσα στον Ιανουάριο δίνει σημαντικά ματς στην προσπάθειά του για παραμονή στην Α1 Γυναικών δίχως τη βοήθεια πλέον από τη Σάρα Φέρμπανξ, η οποία για προσωπικούς λόγους ζήτησε να λυθεί η συνεργασία της με την ομάδα.

Για τον λόγο αυτό σε ανακοίνωση των ερυθρόλευκων σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Η πρώην πλέον αθλήτριά μας SARAH FAIRBANKS την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 ζήτησε να συναντηθεί με τη Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος. Η συνάντηση έγινε, και σ’ αυτή μάς ζήτησε να λυθεί η συνεργασία μεταξύ μας για προσωπικούς της λόγους. Σημειωτέον ότι στις 5 Δεκεμβρίου, που πήρε τα οδοιπορικά του Δεκεμβρίου παρουσία της άλλης ξένης παίκτριας, δεν είχε εκφράσει τέτοια, επιθυμία για τον λόγο αυτό και το εισιτήριο για την πατρίδα της για τις γιορτές των Χριστουγέννων, απόρροια της αρχικής συμφωνίας μας, ήταν μετ’ επιστροφής. Τόσο το εισιτήριο όσο και η επιστολή λήξης της μεταξύ μας συνεργασίας είναι στη διάθεση όλων όσων θέλουν να κάνουν ρεπορτάζ. Κατόπιν αυτού ήμασταν υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε άμεση αντικατάστασή της, διότι μέσα στον Ιανουάριο παίζεται όλη η χρονιά μας, και αυτό πράξαμε, και από Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου (σ.σ. σήμερα) που επαναρχίζουν οι προπονήσεις, κοντά μας θα βρίσκεται μια ξένη αθλήτρια που αγωνίζεται στη θέση της σέντερ. Ευχαριστήσαμε τη SARAH FAIRBANKS για την παρουσία της στην ομάδα αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».

Δεκάλεπτα: 27-24, 52- 40, 71-60, 95-84

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΒΥΡΩΝΑ (Καλογερόπουλος): Τζανετάτου, Κόνιαλη 9 (1), Λίτλ 27 (5), Σλούκα 15 (3), Σουάν 28, ΜακΚέι 16 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Καπουρνιώτης, Μπορίνος): Κυριατζίδου 8 (2), Παγκαλίδου, Γαλιατσάτου, Ταντουρόφσκα, Σουλτάνη 15 (1), Αντριους 22 (1), Ζέρβα 3, Φέρμπανκς 26, Κωτούλα 5 (1), Δεληγιάννη 5, Ζήτη, Αγαγιώτου.

Αποτελέσματα προημιτελικών

Στο Final 4 του κυπέλλου γυναικών που θα γίνει 23-25 Μαρτίου 2018 προκρίθηκαν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Αθηναϊκός. Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα με 97-54 των Εσπερίδων, ενώ ο ΠΑΟΚ μετά από ένα ματς θρίλερ που κρίθηκε στην παράταση νίκησε με 76-72 τον Πρωτέα Βούλας. Να σημειωθεί ότι η πρώτη ομάδα χρονικά που προκρίθηκε στο Final 4 ήταν ο Φάρος Κερατσινίου.

Φάρος Κερατσινίου-Πανιώνιος 67-56

Εσπερίδες Καλ.-Ολυμπιακός 54-97

Πρωτέας Βούλας-ΠΑΟΚ 72-76

Αθηναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου 95-84

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου