ΜΠΑΣΚΕΤ

Με Φάρο… για τη 2η νίκη ο Ολυμπιακός Β.

με-φάρο-για-τη-2η-νίκη-ο-ολυμπιακός-β-211736

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Για τη δεύτερη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας μπάσκετ γυναικών αγωνίζονται σήμερα (5μ.μ.) τα κορίτσια του Ολυμπιακού Βόλου, που για την 7η αγωνιστική παίζουν στο κλειστό του ΕΑΚ στη Νέα Δημητριάδα με αντίπαλο τον Φάρο Κερατσινίου.

Ο αγώνας του Ολυμπιακού Β. με τον Φάρο για τη 7η αγωνιστική της Α1 Γυναικών θα ξεκινήσει στις 17.00 στο ΕΑΚ Βόλου, και η αλλαγή ώρας έγινε μετά από αίτημα της ομάδας του Κερατσινίου, το οποίο και έκανε αποδεκτό η βολιώτικη ομάδα.

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού Β. θέλουν με τη βοήθεια του κόσμου να κάνουν την υπέρβαση σήμερα για να πάρουν τη νίκη κόντρα σε μια πολύ δυνατή ομάδα που έχει μια μόλις ήττα, κι αυτή από τον πρωταθλητή και αήττητο για 61 αγώνες ΟΣΦΠ!!!

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει μια νίκη, καθώς στη φετινή του πρεμιέρα έχασε στη Θεσσαλονίκη από τον Παναθλητικό 57-54, και κέρδισε στο Βόλο τον Παναθηναϊκό 70-53, ενώ στη συνέχεια έχασε 75-45 στη Λευκάδα από τη Νίκη, ηττήθηκε στον Βόλο 50-106 από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό Πειραιά, και σε δυο ματς σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη από Εσπερίδες (52-42) και ΠΑΟΚ (83-70)…

Από την άλλη, ο Φάρος Κερατσινίου ξεκίνησε με διπλό επί του Αθηναϊκού (50-67), επικράτησε (66-59) του Πρωτέα Βούλας, κέρδισε στη Θεσσαλονίκη τον Παναθλητικό (61-65), τον Παναθηναϊκό 65-36, στη Λευκάδα τη Νίκη (58-67) και την περασμένη αγωνιστική γνώρισε πρώτη ήττα από τον Ολυμπιακό Π. 58-70… Είναι ομάδα με εμπειρία βασιζόμενη στις Γουόκερ, Τζόνσον, Κεχαγιά, Παπαμιχαήλ και στην Αριστέα Μαγκλάρα που είχε αγωνιστεί στον Βόλο αλλά και στο εξωτερικό…

Στον Ολυμπιακό, θεωρώντας ότι ξεπεράστηκαν τα προβλήματα τραυματισμών για παίκτριες που είναι βαρόμετρο, όπως η Ραφαέλα Σουλτάνη, η Άννα Ταντουρόφσκα και η Νίκη Ζέρβα, αισιοδοξούν ότι η ομάδα θα πάρει τις νίκες που χρειάζεται για την παραμονή στη μεγαλύτερη κατηγορία, ενώ μετά τον Φάρο σήμερα, στις 10/12 θα αγωνιστεί στην Αθήνα με τη Δάφνη Αγ. Δημητρίου.

Για το σημερινό (17.00) ματς η Διοικούσα Επιτροπή καλεί τους φιλάθλους να συμπαρασταθούν στα κορίτσια, και σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Μετά τους δυο συνεχόμενους αγώνες εκτός έδρας και την τελευταία ήττα από τον ΠΑΟΚ στις λεπτομέρειες με καλή εμφάνιση, διάθεση και πάθος, η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου ξαναεμφανίζεται μπροστά στους φιλάθλους μας, υποδεχόμενη τον Φάρο Κερατσινίου.

Ο αγώνας για την ομάδα μας είναι δύσκολος, μιας και ο Φάρος είναι η δεύτερη ομάδα στη βαθμολογία πίσω από τον Ολυμπιακό Πειραιώς, ενισχυμένη και με πολλές αθλήτριες απ’ αυτόν, αλλά η ομάδα μας θα προσπαθήσει να διεκδικήσει τη νίκη με παρότρυνση και από τους φιλάθλους μας.

Ο προπονητής μας Μιχάλης Καπουρνιώτης και ο συνεργάτης του Μάριος Μπορίνος έκαναν την προετοιμασία τους με τα συνήθη προβλήματα (Ζέρβα-Σουλτάνη), που όμως δε θα σταθούν εμπόδιο για να αγωνιστούν οι αθλήτριες.

Στον αγώνα θα έχουμε την παρουσία των αθλητών της ομάδας μπάσκετ με καρότσι ΑΣ ΑΜΕΑ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ, στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας Ατόμων με Ειδικές ανάγκες, οι οποίοι και στο ημίχρονο του αγώνα θα δώσουν έναν ολιγόλεπτο αγώνα επίδειξης, ενώ η ομάδα μας θα βραβεύσει τον Σύλλογο, που προσπαθεί χρόνια τώρα να κρατά ζωντανό τον ειδικό αθλητισμό στην πόλη μας με δεκάδες επιτυχίες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Όπως καθιερώθηκε από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Πειραιώς και σε συνεργασία με τη χορηγό μας, γνωστή εταιρεία αναψυκτικών ΕΨΑ ΑΕ, πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα θα δίνονται προϊόντα στους φιλάθλους, προσφορά της εταιρείας, την οποία και ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Στο παιχνίδι θα υπάρχει οικονομική ενίσχυση 5 ευρώ και 3 ευρώ για γυναίκες, φοιτητές και μαθητές άνω των 15 ετών, ενώ θα ισχύσουν τα εισιτήρια διάρκειας. Οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας GOLD θα μπαίνουν από την ίδια είσοδο, αλλά θα ακολουθούν τις υποδείξεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού Βόλου, προκειμένου να εισέρχονται στον ειδικά διαμορφωμένο γι’ αυτούς χώρο.

Στον αγώνα, όπως και σε όλους τους αγώνες τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών, έχουν κληθεί τα παιδιά των ακαδημιών, που αναμένεται να δώσουν ιδιαίτερο χρώμα στην κερκίδα.

Η Διοικούσα Επιτροπή καλεί τους φιλάθλους της ομάδας μας να συμπαρασταθούν στα κορίτσια μας και στους προπονητές τους, ενισχύοντάς τα, βοηθώντας δε και τη Διοικούσα Επιτροπή στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει για τη λειτουργία των ομάδων».

Στη διάθεση του Μ. Καπουρνιώτη είναι οι: Εύη Κυριατζίδου, Νένα Παγκαλίδου, Αναστασία Γαλιατσάτου, Αννα Ταντουρόφσκα, Ραφαέλα Σουλτάνη, Κιάρα Αντριους, Λαμπρινή Αγαγιώτου, Νίκη Ζέρβα, Ελένη Ζήτη, Σάρα Φέρμπανκς, Ευγενία Κωτούλα, Ευτυχία Δεληγιάννη, Ιωάννα Τότση, Χαρά Ντέλη και Σταματία Διαμαντοπούλου.

Για την 7η αγωνιστική της Α1 Γυναικών το σημερινό πρόγραμμα, οι διαιτητές και οι κομισάριοι, είναι:

Γλυφάδας 14.30 Ολυμπιακός-Δάφνη Αγ. Δημητρίου Ουσταμπασίδης-Παυλόπουλος (Σαμαρτζή)

Λευκάδας 13.00 Νίκη Λευκάδας-Πανιώνιος Κωνσταντινίδου-Μακρόπουλος (Κανελλόπουλος)

Επταπυργίου 14.00 Παναθλητικός-Πρωτέας Βούλας Ταρενίδης Κ.-Παπαγερίδης (Αστρεινίδης)

Εσπέρου 14.00 Εσπερίδες-ΠΑΟΚ Φάκαρος-Καρανικόλα Αλ. (Μπεσκάκη)

Βόλου 17.00 Ολυμπιακός Β.-Φάρος Κερατσινίου Τζίμα-Αγραφιώτης Ιωάν. (Μηναρετζόπουλος)

Η Βαθμολογία

1. Ολυμπιακός Π. 12

2. Πανιώνιος 12

3. Φάρος Κερατσινίου 11

4. Δάφνη Αγ. Δημητρίου 10

5. ΠΑΟΚ 10

6. Νίκη Λευκάδας 9

7. Αθηναϊκός 9

8. Εσπερίδες 8

9. Παναθλητικός 7

10. Ολυμπιακός Βόλου 7

11. Πρωτέας Βούλας 7

12. Παναθηναϊκός 6

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου