ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο Μιλάνο για το σερί

στο-μιλάνο-για-το-σερί-223370

Στο Μιλάνο βρίσκεται από χθες ο Ολυμπιακός, όπου θα αντιμετωπίσει την Αρμάνι για την 9η αγωνιστική της Euroleague, θέλοντας να διευρύνει το νικηφόρο σερί στις επτά νίκες σήμερα στις 21:45…

Στη χθεσινή προπόνηση συμμετείχε κανονικά ο Νίκολα Μιλουτίνοβ, ο οποίος ταξίδεψε στη συνέχεια με την αποστολή του Ολυμπιακού για το Μιλάνο, ενώ εκτός έμειναν οι Σπανούλης και Αγραβάνης. Στην ιταλική πόλη θα ταξιδέψουν και 400 φίλαθλοι του Ολυμπιακού για να παρακολουθήσουν δια ζώσης την αναμέτρηση των «ερυθρόλευκων» με την Αρμάνι.

Ο Σέρβος σέντερ Νίκολα Μιλουτίνοβ, δεν είχε αγωνιστεί απέναντι στον Κολοσσό, ενώ το απόγευμα της Τρίτης δεν συμμετείχε στην προπόνηση, λόγω της τενοντίτιδας που τον ταλαιπώρησε. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, όμως, μπορεί να υπολογίζει στην παρουσία του απέναντι στην ιταλική ομάδα, αφού χθες το πρωί κατάφερε να «βγάλει» όλο το πρόγραμμα της προπόνησης.

Ο Βασίλης Σπανούλης συμμετείχε στην προπόνηση, όπως και την Τρίτη, αποφεύγοντας το κομμάτι των επαφών. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού χρειάζεται πλέον να βρει ρυθμό, δεν είναι έτοιμος να αγωνιστεί και δεν ταξίδεψε στην Ιταλία.

Στην Αθήνα παρέμεινε και ο Δημήτρης Αγραβάνης (κάκωση στην περόνη του γονάτου), ενώ ο Μάντζαρης δεν προπονήθηκε την Τρίτη για να ξεκουραστεί, αλλά συμπεριελήφθη στην αποστολή.

Από τη Λισαβόνα, όπου αγωνίστηκε χθες η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού απέναντι στη Σπόρτινγκ θα μεταβούν αρκετοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού στο Μιλάνο, ενώ υπολογίζεται πως κάποιοι θα πετάξουν απευθείας από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι παίκτες του θα έχουν περίπου 400 φιλάθλους στο πλευρό τους, στο Mediolanum Forum, εκεί που θα επιδιώξουν να πετύχουν την 7η νίκη τους και να παραμείνουν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Euroleague.

Σφαιρόπουλος: «Η Αρμάνι μπορεί να σε… σκοτώσει»

Δηλώσεις για το αποψινό παιχνίδι έκανε ως συνήθως ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος τόνισε αρχικά τα εξής: «Η Αρμάνι είναι μία νέα ομάδα με νέο προπονητή φέτος. Θέλουν χρόνο να μονταριστούν αλλά έχουν πολύ καλές μονάδες και αν τους αφήσεις, στην καλή τους μέρα ’’σκοτώνουν’’. Είναι φύσει επιθετική ομάδα ιδίως στην έδρα της, τρέχει πολύ και ψάχνει το εύκολο καλάθι, παίζει πολύ πικ εν ρολ και έχει πολλά γκαρντ που μπορούν να σε ’’σκοτώσουν’’. Είναι ομάδα που αν βρει ρυθμό για 2-3 λεπτά ακόμα και αν είναι πίσω με 10-15 πόντους το γυρίζει εύκολα, όπως έγινε και με την Μπάμπεργκ. Είναι μία πολύ επικίνδυνη ομάδα και θέλει πολύ προσοχή. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, έχουμε κάνει 2 προπονήσεις γι’ αυτούς, έχουμε ακόμα κάποια μίτινγκ και μία προπόνηση για να ολοκληρώσουμε την προετοιμασία. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι πνευματικά. Αμυντικά πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι, να τους βγάλουμε εκτός ρυθμού και να έχουμε διάρκεια, γιατί αλλάζουν πολύ εύκολα μομέντουμ».

Σε ερώτηση για το αν ενδεχόμενη νίκη θα πιστοποιήσει την επιστροφή του Ολυμπιακού στην σταθερότητα μετά τις δύο συνεχόμενες επιτυχίες στη διοργάνωση, ο 50χρονος κόουτς, επεσήμανε: «Η νίκη είναι πολύ μακρινή αυτή τη στιγμή, Κοιτάμε να παίξουμε σωστό και καλό μπάσκετ. Όταν είσαι σωστός και συγκεντρωμένος στο πλάνο σε άμυνα και επίθεση το αποτέλεσμα θα έρθει τις πιο πολλές φορές. Για μας δεν είναι στόχος το αποτέλεσμα ποτέ. Στόχος είναι να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι και να τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε. Αυτοσκοπός είναι να κάνουμε αυτά που ξέρουμε καλά ο καθένας στον ρόλο του ανάλογα με την χημεία μας, να δώσουμε ό,τι πρέπει σαν σύνολο σε άμυνα και επίθεση και να κάνουμε καλό παιχνίδι. Έτσι σχεδόν πάντα παίρνεις το αποτέλεσμα, εκτός αν ο άλλος είναι καλύτερος από εσένα».

Πιανιτζάνι: «Ίσως την καλύτερη άμυνα»

Ο Σιμόνε Πιανιτζάνι επισήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αρμάνι και στάθηκε στην άμυνα του Ολυμπιακού ενόψει της αποψινής αναμέτρησης των δύο ομάδων στο Μιλάνο. «Είμαστε σε κατάσταση ανάγκης, πέρα από την απουσία του Γκάουντλοκ. Παίξαμε τρία ματς σε πέντε μέρες και με τέσσερις παρατάσεις η κόπωση είναι ακόμη εμφανής. Πέραν όλων αυτών αντιμετωπίζουμε μία ομάδα με ίσως την καλύτερη άμυνα την Ευρωλίγκα, που ξέρει πώς να προστατεύει τη ρακέτα της υψώνοντας ένα τείχος. Θα υπάρχουν στιγμές που θα παίζουμε στο σκοτάδι. Όμως έχουμε πολλή περηφάνια και θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε καταστάσεις για να ξεπεράσουμε την άμυνά τους με τη βοήθεια του κόσμου μας που μας έχει βοηθήσει πολύ τελευταία», ανέφερε ο Ιταλός τεχνικός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου