ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο Κιλκίς η Νίκη Βόλου

στο-κιλκίς-η-νίκη-βόλου-228922

Στο Πολύκαστρο του Κιλκίς θα αναζητήσει μία ακόμη νίκη, την 5η στη φετινή της προσπάθεια, η ανδρική ομάδα μπάσκετ της Νίκης Βόλου, φιλοξενούμενη του τοπικού Εύαθλου για την 6η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι έχουν πραγματοποιήσει εξαιρετικό ξεκίνημα μέχρι σήμερα, διατηρώντας αρχικά αλώβητο το κάστρο τους στη Νέα Ιωνία όπου και μετρούν τρεις νίκες, ενώ εκτός έδρας έχουν μία νίκη επί του ΑΟΚ Βέροιας αλλά και μία ήττα στα Γιάννενα.

Σήμερα στις 5μ.μ. οι παίκτες των Λάμπρου Πρέκα και Στέφανου Τύμπα επιθυμούν το δεύτερο διπλό προκειμένου να διατηρηθούν όσο γίνεται ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα, και σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή, όπου μέχρι σήμερα βρίσκεται μόνο ο Φαίακας Κέρκυρας, έχοντας κάνει το απόλυτο με 5 νίκες σε 5 αναμετρήσεις, φιλοξενούμενος σήμερα στα Γιάννενα.

Στην τελευταία τους παράσταση και μπροστά στο κοινό τους οι κυανόλευκοι ήταν ασυναγώνιστοι κερδίζοντας κατά κράτος τη ΓΕ Αγρινίου με το εντυπωσιακό 100-72, αλλά σίγουρα το σημερινό παιχνίδι κρύβει παγίδες, απέναντι σε μια ομάδα που στηρίζει πολλά στην έδρα της για την παραμονή με τη βοήθεια του κόσμου της.

Εξάλλου στο τελευταίο της παιχνίδι η ομάδα από το Κιλκίς άγγιξε τη νίκη στην έδρα των Ικάρων στα Τρίκαλα, αλλά ηττήθηκε με ένα καλάθι διαφορά για το τελικό 67-65.

Αναφορικά με τα προβλήματα των κυανόλευκων, αυτά δεν είναι άλλα από την απουσία του τραυματία Τοκατλίδη, ο οποίος θα μείνει εκτός για περίπου τρεις εβδομάδες ακόμη με πρόβλημα στο πόδι, ενώ ο Θωμάς Γεωργίου θα ταξιδέψει με την υπόλοιπη αποστολή στο Πολύκαστρο, αλλά η συμμετοχή του θα κριθεί ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα, δίχως να υπάρχει πρόθεση να επιβαρυνθεί η κατάσταση του, προκειμένου να είναι πανέτοιμος από την 7η αγωνιστική κι έπειτα.

Στην αποστολή των κυανόλευλων βρίσκονται οι: Διγενής, Παπαζήσης, Ρουσιώτης, Αναγνωστόπουλος, Καφάσης, Κουτίνας, Τσαβές, Βλήτσιος, Τσώλης, Λωρίτης, Παπακώστας, Πανιόπουλος.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της

Γ’ Εθνικής ανδρών στον 3ο όμιλο έχει ως εξής:

Κυριακή 19 Νοεμβρίου (17:00)

ΔΑΚ Πτολεμαΐδας

ΑΠΣ Πτολεμαΐδα-Νικόπολη Πρέβεζας

(Τσούλης-Κουκουλεκίδης)

ΕΑΝΚ Ιωαννίνων

ΑΓΣ Ιωαννίνων-ΚΕ Φαίακας

(Σιταρίδης-Λουλουδιάδης)

ΔΑΚ Αγρινίου

ΓΕ Αγρινίου-Φίλιππος Βέροιας

(Λογοθέτης-Μπακετέα)

Κλ. Πολυκάστρου

Κιλκίς Εύαθλος Μακ.-Νίκη Βόλου

(Μελανίδης-Χατζηχαρίσης)

ΔΑΚ Δ. Βικέλας

ΑΟΚ Βέροιας-Πρωτέας Γρεβενών

(Εκίζογλου-Λαδάς)

ΔΑΚ Περαίας

Ζέφυρος-Ιωνικός Ιωνίας

(Παπαθανασίου-Αγραφιώτης Γρ.)

Ρεπό: Ικαροι Τρικάλων

Βαθμολογία
1. Φαίακας Κέρκυρας 10

2. Νίκη Βόλου 9

3. Φίλιππος Βέροιας 9

4. ΑΓΣ Ιωαννίνων 8

5. Ικαροι Τρικάλων 8

6. Εύαθλος Πολυκάστρου 6

7. Νικόπολη Πρέβεζας 6

8. Ζέφυρος 6

9. Πρωτέας Γρεβενών 6

10. ΑΟΚ Βέροιας 6

11. ΑΠΣ Πτολεμαΐδας 6

12. Ιωνικός Ιωνίας 5

13. ΓΕ Αγρινίου 5

Κουτίνας: «Ορεξη και σοβαρή δουλειά»

Μιλώντας για την προσπάθεια της ομάδας του στο basketa.gr ο εκ των αρχηγών των κυανόλευκων, Σάκης Κουτίνας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη μέχρι σήμερα πορεία: «Έχουμε πραγματοποιήσει ένα πάρα πολύ καλό ξεκίνημα, έχοντας τέσσερις νίκες και μια ήττα στον πόντο, στα Ιωάννινα. Αν και ακόμα είναι νωρίς να μιλάμε για στόχους, θεωρώ ότι θα είμαστε από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν, και αυτό το λέω όχι για να μειώσω κάποιες ομάδες, αλλά επειδή βλέπω τη σοβαρή δουλεία που γίνεται μέσα στο γήπεδο, και την όρεξη που υπάρχει στην ομάδα για διάκριση».

Για την παρουσία του κόσμου στο κλειστό της Νέας Ιωνίας σχολίασε: «Ο κόσμος της Νίκης είναι φοβερός φέτος, και αποτελεί την κινητήρια δύναμή μας. Τον χρειαζόμαστε σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε και είμαι σίγουρος ότι θα είναι δίπλα μας. Σε όποια ομάδα και αν αγωνίστηκα, όλοι είχαν κάτι θετικό να μου πούνε για τον κόσμο της Νίκης, και πόσο δύσκολη έδρα είναι η Νέα Ιωνία».

Τέλος, σχολιάζοντας την άνοδο του θεσσαλικού μπάσκετ, έχοντας αγωνιστεί παλαιότερα σε Τιτάνες Παλαμά και ΑΕΛ: «Όντως το θεσσαλικό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Στον νομό υπάρχει μεγάλη όρεξη για μπάσκετ, ο κόσμος γεμίζει τα γήπεδα, και αυτό δίνει όρεξη και κίνητρο στους ανθρώπους των ομάδων να συνεχίσει να υπάρχει ένας υγιείς ανταγωνισμός, όπου η μια ομάδα συναγωνίζεται την άλλη, και όλο αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον. Επίσης πολλές ομάδες στηρίζονται σε δικά τους παιδιά, και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή από τα σωματεία στα νέα παιδιά που θα ασχοληθούν με το άθλημα, γιατί μόνο έτσι θα συνεχιστεί αυτή η ανοδική πορεία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου