ΜΠΑΣΚΕΤ

Για το πρώτο «διπλό» ο Ολυμπιακός Β.

για-το-πρώτο-διπλό-ο-ολυμπιακός-β-228934

Για το πρώτο διπλό αγωνίζονται σήμερα τα κορίτσια του Ολυμπιακού Βόλου, που για την 5η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας μπάσκετ γυναικών παίζουν στην Αθήνα (14.00 στο κλειστό του Εσπέρου) με αντίπαλο τις Εσπερίδες Καλλιθέας…

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού Β. θέλουν και μπορούν σήμερα να πάρουν τη νίκη κόντρα στις Εσπερίδας που είναι ακόμη χωρίς νίκη, και έτσι το «διπλό» θα είναι διπλής σημασίας, αφού η δεύτερη φετινή νίκη θα επιτευχθεί απέναντι σε μια ομάδα με τους ίδιους στόχους.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει μια νίκη, καθώς στη φετινή του πρεμιέρα έχασε στη Θεσσαλονίκη από τον Παναθλητικό 57-54 και κέρδισε στο Βόλο τον Παναθηναϊκό 70-53, ενώ έχασε 75-45 στη Λευκάδα από τη Νίκη, και στην περασμένη αγωνιστική ηττήθηκε στον Βόλο 50-106 από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό Πειραιά…

Οι Εσπερίδες έχασαν στη Λευκάδα (75-64), στην έδρα τους από Πανιώνιο (59-61), Ολυμπιακό Π. (59-102), και εκτός από Αθηναϊκό (73-58), Η «δύναμή» τους είναι η Αριάνα Μούρερ και η Ζακλίν Κάστρο-Λούνα που μαζί έχουν πετύχει τους 121 από τους 240 πόντους της ομάδας.

Πάντως, ενώ η Μούρερ έχει πετύχει 62 πόντους, η Κιάρα Άντριους του Ολυμπιακού Βόλου βρίσκεται μπροστά της στην 5η θέση του πίνακα των σκόρερ της Α1 γυναικών με 64 πόντους.

Στον Ολυμπιακό συνεχίζουν να υπάρχουν τα προβλήματα τραυματισμών για παίκτριες που είναι βαρόμετρο, όπως η Ραφαέλα Σουλτάνη, η Άννα Ταντουρόφσκα και η Νίκη Ζέρβα, με τις δυο τελευταίες μάλιστα να μην αγωνίζονται στο προηγούμενο ματς με τον Ολυμπιακό στον Βόλο.

Οι τραυματισμοί μπορεί να έχουν «στοιχήσει» ήττες, αλλά έχουν και τα θετικά για τη Βολιώτικη ομάδα καθώς πήραν χρόνο και νεαρότερες σε ηλικία παίκτριες. Μετά τη Νένα Παγκαλίδου και τη Χαρά Ντελή, σε δυο ματς έπαιξε η Ιωάννα Τότση και στο τελευταίο πήρε εμπειρίες Α1 και η Σταματία Διαμαντοπούλου.

Ζητούμενο σήμερα για την ομάδα του Ολυμπιακοί Βόλου είναι η αντίδραση μετά τις δύο τελευταίες βαριές ήττες στο πρωτάθλημα και η «απόδραση» με το διπλό από την Καλλιθέα…

Μαζί με το σημερινό ματς, τα κορίτσια του Ολυμπιακού θέλουν να πάρουν ό,τι καλύτερο σε μια δύσκολη τετράδα αγώνων, παίζοντας το μεσημέρι με Εσπερίδες Καλλιθέας, στις 26/11 στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ, στις 3/12 στον Βόλο με τον αήττητο ως σήμερα Φάρο Κερατσινίου, και στις 10/12 πάλι στην Αθήνα με τη Δάφνη Αγ. Δημητρίου.

Ο προπονητής Μιχάλης Καπουρνιώτης και ο συνεργάτης του Μάριος Μπορίνος ελπίζουν πως σήμερα τα προβλήματα τραυματισμών δεν θα κρατήσουν εκτός παρκέ την Άννα Ταντουρόφσκα και τη Ραφαέλα Σουλτάνη, και ίσως και την αρχηγό Νίκη Ζέρβα.

Στη διάθεση του Μ. Καπουρνιώτη είναι οι: Εύη Κυριατζίδου, Νένα Παγκαλίδου, Αναστασία Γαλιατσάτου, Αννα Ταντουρόφσκα, Ραφαέλα Σουλτάνη, Κιάρα Αντριους, Λαμπρινή Αγαγιώτου, Νίκη Ζέρβα, Ελένη Ζήτη, Σάρα Φέρμπανκς, Ευγενία Κωτούλα, Ευτυχία Δεληγιάννη, Ιωάννα Τότση, Χαρά Ντέλη και Σταματία Διαμαντοπούλου.

Η αγωνιστική αυτή της Α1 ξεκίνησε με τον αγώνα Πρωτέας Βούλας-Αθηναϊκός 68-84 (20-23, 40-41, 53-67, 68-84)*, ενώ δυο αγώνες έγιναν χθες Σαββάτο (Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός-Δάφνη) και έτσι σήμερα γίνονται μόνο τρεις αγώνες της 5ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών και το πρόγραμμα, οι διαιτητές και οι κομισάριοι, είναι:

ΔΑΚ Λευκάδας 13:00 Νίκη Λευκάδας-Φάρος Κερατσινίου: Τσιαπλής-Κατωτικίδης (Κανελλόπουλος)

Επταπύργιου 14:00 Παναθλητικός Συκεών-Πανιώνιος: Δημάδης-Μπακάλης (Ανδρίτσος)

Εσπέρου 14:00 Εσπερίδες Καλλιθέας-Ολυμπιακός Βόλου: Κρεσταινίτης-Ντάνος (Μπουρνάς)

Η βαθμολογία

1.Ολυμπιακός Π. 8

2.Φάρος Κερατσινίου 8

3. Πανιώνιος 8

4. Νίκη Λευκάδας 7

5. ΠΑΟΚ 7

6. Αθηναϊκός* 7

7. Δάφνη Α. Δ. 6

8. Ολυμπιακός Βόλου 5

9. Πρωτέας Βούλας* 5

10. Παναθλητικός 5

11.Εσπερίδες 4

12. Παναθηναϊκός 4

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου