ΜΠΑΣΚΕΤ

Χωρίς Σπανούλη στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα

χωρίς-σπανούλη-στην-πρεμιέρα-της-ευρω-277232

Χωρίς τον αρχηγό, Βασίλη Σπανούλη, θα ξεκινήσει σήμερα τις υποχρεώσεις του και στην Ευρωλίγκα ο φιναλίστ της την περασμένη σεζόν Ολυμπιακός. Οι ενοχλήσεις στα γόνατα αφήνουν εκτός, για έναν ακόμη αγώνα, τον «Kill-Bill», οποίος δεν θα αγωνιστεί απέναντι στην Μπασκόνια σήμερα (12/10, 21:00) στα «Δύο Αοράκια».

Η θετική είδηση είναι πως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα έχει στη διάθεσή του τον έτερο γκαρντ της ομάδας, Μπράιν Ρόμπερτς, ο οποίος είχε απουσιάσει από το ντέρμπι «αιωνίων» με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, την περασμένη Κυριακή (8/10).

Στην Κρήτη ταξίδεψε επίσης και ο Κώστας Παπανικολάου και θα αγωνιστεί κανονικά. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, είχε τιμωρήσει τον διεθνή φόργουορντ κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στέλνοντάς τον στα αποδυτήρια, αλλά ο Έλληνας φόργουορντ δεν τιμωρήθηκε με περαιτέρω αποκλεισμό σε αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Αν θα τιμωρηθεί ή όχι περαιτέρω, είναι απόφαση που θα λάβει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, αλλά το σίγουρο είναι πως σε περίπτωση τιμωρίας αυτή δεν θα επιβληθεί με απουσία από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Πιθανή εκδοχή είναι η επιβολή προστίμου.

Εκτός δωδεκάδας για τον αγώνα με τους Βάσκους έχει μείνει και ο 17χρονος Νίκος Αρσενόπουλος.

Δηλώσεις ενόψει του αγώνα με την ομάδα του Πάμπλο Πριντζιόνι έκανε ο Τζαμέλ ΜακΛιν, ο οποίος τόνισε: «Είμαστε έτοιμοι για τον πρώτο μας ευρωπαϊκό αγώνα. Είμαι ενθουσιασμένος. Προετοιμαζόμαστε για αυτό από το καλοκαίρι, ο καιρός πέρασε, τα παιχνίδια αρχίζουν και τώρα είναι ώρα για μπάσκετ. Η Μπασκόνια είναι μια καλή ομάδα και για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα».

Ο ΜακΛιν δήλωσε για το κλειστό «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο της Κρήτης: «Είχαμε έρθει πρόσφατα για ένα τουρνουά. Τότε ο κόσμος είχε έρθει και μας είχε υποστηρίξει. Ελπίζω να κάνει το ίδιο και στην αναμέτρηση με την Μπασκόνια. Ελπίζω να γεμίσει το γήπεδο και οι φίλαθλοι να δημιουργήσουν μια όμορφη ατμόσφαιρα».

Τι θα δείξει η NOVA

Η EuroLeague κάνει τζάμπολ, με τους αγώνες της 1ης αγωνιστικής όπου δεσπόζουν οι αναμετρήσεις Ολυμπιακός – Μπασκόνια που θα διεξαχθεί στο κλειστό «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο Κρήτης και Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός στη Βαρκελώνη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της EuroLeague στη Nova:

Σήμερα Πέμπτη 12 Οκτωβρίου

20:00 Αναντόλου Εφές – Ρεάλ Μαδρίτης

20:00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Αρμάνι Μιλάνο

21:00 Ολυμπιακός – Μπασκόνια, Novasports1HD

21:00 Μπάμπεργκ – Μακάμπι Fox Τελ Αβίβ

22:00 Ουνικάχα Μάλαγα – Φενερμπαχτσέ

23:00 Super EuroLeague, Novasports1HD

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου

19:30 Χίμκι – Βαλένθια

20:00 Ζαλγκίρις – Ερυθρός Αστέρας,

21:00 Super EuroLeague, Novasports2HD

22:00 Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός, Novasports2HD

23:45 Super EuroLeague, Novasports2HD

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου