ΜΠΑΣΚΕΤ

Με τις Αμερικανίδες… στην τελική ευθεία

με-τις-αμερικανίδες-στην-τελική-ευθε-302431

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, που από την Τετάρτη έχει στις προπονήσεις και τις δυο Αμερικανίδες, ενώ αρχίζουν και τα φιλικά παιχνίδια ετοιμότητας για το κύπελλο και το πρωτάθλημα της Α1.

Ο προπονητής Μιχάλης Καπουρνιώτης, από αυτή την εβδομάδα έχει στη διάθεσή του και τις Αμερικανίδες Κιάρα Άντριους και Μοριάνα Κλέιτον, που θα ενισχύσουν τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας των γυναικών που ξεκινά τον Οκτώβρη, ενώ από αύριο αρχίζουν και τα φιλικά προετοιμασίας.

Αρχικά αύριο Σάββατο στις 2μμ πρώτος αντίπαλος θα είναι το παιδικό της Νίκης, ενώ τη Δευτέρα 3.30μμ και την Τρίτη το πρωί αντίπαλος του Ολυμπιακού Βόλου θα είναι η πρωταθλήτρια ομάδα της Βουλγαρίας.

Το διήμερο 30/9 -1/10 ο Ολυμπιακός διοργανώνει τουρνουά και η ομάδα του Μιχάλη Καπουρνιώτη θα αντιμετωπίσει τον Ίκαρο Καλλιθέας από την Α1 και τις ομάδες της Α2 Απόλλωνα Καλαμαριάς και Ολύμπια Λάρισας

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, 15 Οκτωβρίου, ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Παναθλητικό, ενώ νωρίτερα για τη β’ φάση του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός Βόλου θα αντιμετωπίσει το Σάββατο 7/10 ή την Κυριακή 8/10 τον Παναθλητικό στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου.

Σε περίπτωση που το βολιώτικο συγκρότημα προκριθεί, θα αντιμετωπίσει το Σάββατο 22/12 εκτός έδρας τον νικητή της αναμέτρησης Αθηναϊκός-Δάφνη.

Οι Αμερικανίδες

Οι δυο αμερικανίδες που βρίσκονται πλέον στον Βόλο είναι η MAURIANA CLAYTON, από τo San Bernardino της Καλιφόρνιας, και η CIARA ANDREWS, από τη Νέα Υόρκη.

Η Mauriana Clayton είναι γεννημένη 1 Μαρτίου του 1995, και αγωνίζεται στη θέση 5. Αποφοίτησε από το κολέγιο PACIFIC το 2017 και την αθλητική χρονιά 2016 -17 αγωνίστηκε στην ομάδα PACIFIC TIGERS του NCAA σε 31 παιχνίδια, ενώ ήταν στα drafts του 2017 στο WNBA.

Η Ciara Andrews είναι γεννημένη στις 4 Νοεμβρίου του 1994, έχει ύψος 1,76 και αγωνίζεται στις θέσεις 2 και 3. Αποφοίτησε από το κολέγιο St. Joseph’ s το 2016, όντας στην εικοστή τρίτη θέση στον πίνακα των σκόρερ της ιστορίας του NCAA με 1.042 πόντους, ενώ την αθλητική χρονιά 2016-17 αγωνίστηκε στη Δανία με τα χρώματα της SISU, με την οποία είχε 20 πόντους Μ.Ο. ενώ στις ελεύθερες βολές είχε ποσοστό 88% .

Και οι δυο είναι από την Τετάρτη στη διάθεση του προπονητή Μιχάλη Καπουρνιώτη και του συνεργάτη του Μάριου Μπορίνου.

Επίσημα Διαμαντοπούλου και Ντελή

Στον Ολυμπιακό Βόλου θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με ελεύθερη μεταγραφή η Σταματία Διαμαντοπούλου και η Χαρά Ντελή. Οι συγκριμένες αθλήτριες αποτελούν ελπίδες για την βολιώτικη καλαθοσφαίριση, η Σταματία Διαμαντοπούλου αγωνίζεται στη θέση 5 και η Χαρά Ντελή στις θέσεις 1 και 2. Φέτος και τα δυο κορίτσια θα είναι στον Βόλο αφού τέλειωσαν τις μαθητικές υποχρεώσεις τους, απαλλαγμένες από άγχος, φόρτο μαθημάτων και φροντιστηρίων, έχουν τη δυνατότητα να δουλέψουν εντατικά δίπλα σε καταξιωμένες αθλήτριες και να ενισχύσουν την προσπάθεια της γυναικείας ομάδας στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών, βάζοντας παρακαταθήκη για το μέλλον και να αποτελέσουν τον κορμό, μαζί με Αρτεμισίου, Μοδέα, Σιμιτζή, Χούτα και τα άλλα κορίτσια της ακαδημίας, της ομάδας, του Ολυμπιακού Βόλου του μέλλοντος.

Διαρκείας

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι πωλήσεις των καρτών διαρκείας του τμήματος μπάσκετ για τη νέα αθλητική περίοδο 2017-18, που ως γνωστό φέτος θα υπάρχουν δυο κατηγορίες εισιτηρίων διαρκείας:

Τα RED που τιμώνται 40 ευρώ και

Τα GOLD που τιμώνται 100 ευρώ και οι κάτοχοί τους θα μπορούν να παρακολουθούν τους αγώνες από ειδική θέση εντός του αγωνιστικού χώρου.

Ανεξάρτητα κατηγορίας τα εισιτήρια αφορούν τους αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου, τόσο της γυναικείας ομάδας, που την αθλητική περίοδο 2017-18 θα αγωνίζεται στην Α1 Εθνική κατηγορία Γυναικών, όσο και της αντίστοιχης ανδρικής ομάδας που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα και το κύπελλο της Α1 ΕΣΚΑΘ.

Συνεχίζονται οι εγγραφές

Συνεχίζονται οι εγγραφές στις ακαδημίες αγοριών και κοριτσιών μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ ήδη ξεκίνησαν οι προπονήσεις στα κλειστά γυμναστήρια του 1ου, του 2ου και του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου και στο ΕΑΚ Βόλου, υπό την επίβλεψη των προπονητών και προπονητριών Μιχάλη Καπουρνιώτη, Ελένης Παπαθανασίου, Ιωάννας Ράμμου και Ραφαέλλας Σουλτάνη. Ήδη, η προσέλευση των παιδιών είναι μεγάλη, ενώ στις προπονήσεις υπάρχει μεγάλη προσέλευση και έντονος ενθουσιασμός. Όσα παιδιά επιθυμούν να ασχοληθούν με το μπάσκετ και να πάρουν μέρος σε όλες αυτές τις ευχάριστες εκδηλώσεις που προσφέρει η ακαδημία μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, δεν έχουν παρά να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα των Ευθύμη Χούτα (υπεύθυνος υποδομών, τηλ. 6945419992) και των προπονητών Καπουρνιώτη Μιχάλη (6936578196), Ράμμου Γιάννα (6978189788), Παπαθανασίου Ελένη (6945411031), Σουλτάνη Ραφαέλα (6974593861), κάνοντας έτσι τον αθλητισμό και κατ’ επέκταση το μπάσκετ, τρόπο ζωής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου