ΜΠΑΣΚΕΤ

Χωρίς τρεις στο Λονδίνο

χωρίς-τρεις-στο-λονδίνο-352048

Μετά την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος βρίσκεται στην Κίνα για υποχρεώσεις με το ΝΒΑ, εκτός μάχης τέθηκαν οι Γιάννης Μπουρούσης, Γιώργος Πρίντεζης και Ιωάννης Παπαπέτρου, και έτσι η Εθνική ανδρών θα παραταχθεί με ενδεκάδα στο Λονδίνο.

Η επίσημη αγαπημένη θα δώσει δύο ακόμη φιλικά προπονητικού χαρακτήρα με τη Μεγάλη Βρετανία σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο αντίστοιχα. Οι τρεις παίκτες παρουσίασαν συμπτώματα οξείας γαστρεντερίτιδας και χθες τα ξημερώματα οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ αποφασίστηκε να μείνουν στην Αθήνα και να μην μπουν στο αεροπλάνο.

Έτσι στη διάθεση του Κώστα Μίσσα θα βρίσκονται μόνο οι Καλάθης, Σλούκας, Μάντζαρης, Παππάς, Λαρεντζάκης, Παπανικολάου, Θ. Αντετοκούνμπο, Αγραβάνης, Μήτογλου, Μπόγρης και Παπαγιάννης

Θ. Αντετοκούνμπο: «Θέλουμε κάτι καλό για την Ελλάδα»

Πλήρη ομάδα, με παίκτες που είναι αφοσιωμένοι στην Εθνική και αποφασισμένοι να φέρουν μια επιτυχία, χαρακτήρισε την ελληνική ομάδα ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ. Ο 25χρονος φόργουορντ θεωρεί πως το «Never give up», που έχει στο χέρι του πρέπει να γίνει μότο για όλη την ομάδα.

Αναλυτικά, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μίλησε:

Για την ήττα από τη Σερβία: «Ένα τέτοιο παιχνίδι δείχνει τις αδυναμίες μας και αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Από εδώ και πέρα λοιπόν, όπως κάναμε και πριν έτσι κι αλλιώς, θα βοηθήσουμε ως ομάδα όλοι σ’ αυτό και θα προχωρήσουμε».

Για τα εναπομείναντα φιλικά: «Υπάρχει το Λονδίνο, αλλά και το τουρνουά Ακρόπολις στη συνέχεια. Δεν ξέρω αν θα δώσουν το στίγμα ή κάτι άλλο. Ξέρω σίγουρα πως θα είναι τα τελευταία παιχνίδια πριν το Ευρωμπάσκετ, οπότε εκεί θα πρέπει να δουλέψουμε, ώστε να δούμε τι ομάδα είμαστε να βελτιώσουμε αυτά που ήδη κάνουμε καλά και να διορθώσουμε όσες αδυναμίες έχουμε εντοπίσει».

Για τη σημασία της παρουσίας του κόσμου στα φιλικά του ΟΑΚΑ: «Το αξίζει αυτή η ομάδα να δει ένα γεμάτο γήπεδο στα τελευταία παιχνίδια πριν φύγει. Όχι μόνο η συγκεκριμένη, αλλά κάθε Εθνική ομάδα πριν και μετά από εμάς, αξίζει πάντα τη στήριξη του κόσμου, γιατί είναι σαν να έχεις 12 στρατιώτες που πάνε στον πόλεμο και πρέπει να είσαι δίπλα τους. Έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον».

Για τα στοιχεία της Εθνικής που τον καθιστούν αισιόδοξο: «Είναι μια ομάδα πλήρης. Υπάρχει θετική ενέργεια από όλα τα παιδιά. Επίσης, είναι μια χρονιά που από τον πρώτο ως τον τελευταίο παίκτη, όλοι έχουν συμβόλαιο. Όλοι έχουν έρθει εδώ για την ομάδα και όχι για να κυνηγήσουμε ένα συμβόλαιο. Θέλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για την Ελλάδα και γι’ αυτή την ομάδα. Είμαστε νέα παιδιά που δουλεύουμε όλοι σκληρά και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να είμαστε όσο καλύτερα μπορούμε στα επόμενα φιλικά και στο Ευρωμπάσκετ».

Για το βραχιολάκι «Νever Give Up» στο χέρι του: «Σίγουρα θα μπορούσε να είναι το μότο της ομάδας. Όχι μόνο για φέτος. Θέλουμε να δώσουμε ελπίδα για τα επόμενα χρόνια, πως θα υπάρχει ένα πολύ καλό υλικό που θα έχει συνέχεια και θα μπορεί να φέρνει το καλύτερο δυνατό για την Εθνική ομάδα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου