ΜΠΑΣΚΕΤ

31Ο ΑΝΕΠΙΣΗΜΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

31ο-ανεπισημο-τουρνουα-μπασκετ-371643

Aramis-Reef και Αντιποίηση Αρχής οι νικητές στην κατηγορία επίσημων και ανεπίσημων

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Φώτο: ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Με δυο συναρπαστικούς τελικούς, έναν για την κατηγορία των επισήμων και έναν για αυτή των ανεπίσημων, ολοκληρώθηκε την περασμένη Τρίτη το 31ο Ανεπίσημο τουρνουά στο γήπεδο του Ελικοδρομίου της Ν. Ιωνίας, αποτελώντας μια μεγάλη γιορτή για το μπάσκετ.

Οι ομάδες που χαμογέλασαν στο τέλος και έλαβαν τις πρώτες θέσεις ήταν για τους επίσημους το Aramis-Reef και για τους ανεπίσημους η Αντιποίηση Αρχής.

Στην κατηγορία των ανεπίσημων αθλητών, ο αριθμός των ομάδων που πήραν μέρος στα 31 χρόνια του θεσμού έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, αφού ήταν 32, χωρίστηκαν σε 8 ομίλους των 4 ομάδων, ενώ στην κατηγορία των επίσημων αθλητών συμμετείχαν 7 ομάδες σε έναν όμιλο. Οι αγώνες διεξήχθησαν στα δύο γήπεδα ου Πολιτιστικού Άλσους «ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΛΑΧΗΣ», τα οποία στρώθηκαν με αντιολισθητικό τάπητα, και γίνονταν στις 18.00, στις 19.30 και στις 21.00, από Δευτέρα έως και Παρασκευή.

Νέος τίτλος για το Aramis-Reef

Στον τελικό των επίσημων αθλητών οι δύο φιναλίστ ήταν οι Aramis-Reef και οι Liberta. Οι Aramis-Reef επιβλήθηκαν έπειτα από ένα παιχνίδι γεμάτο συγκινήσεις με 62-60, κατακτώντας την πρώτη θέση στο τουρνουά. Οι Liberta, οι οποίοι είχαν στο πλάι τους αρκετούς ένθερμους φιλάθλους, μπήκαν πιο δυναμικά στο παιχνίδι, και το τέλος του α’ δεκαλέπτου τους βρήκε να προηγούνται με 16-8. Μετά από ένα μέτριο α’ δεκάλεπτο οι Aramis-Reef με πρωταγωνιστές τους Καλογερόπουλο και Γκαμπέτα, με 17 και 15 πόντους αντίστοιχα γύρισαν το παιχνίδι και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 26-23 υπέρ τους. Οι Liberta, καθοδηγούμενοι από τον Μιχαλή Φρουσκλιά, τον πρώτο σκόρερ της αναμέτρησης με 21 πόντους έκαναν ό,τι μπορούσαν για να ανατρέψουν το παιχνίδι, μειώνοντας την διαφορά ακόμα και στον πόντο, 20’ πριν την λήξη του παιχνιδιού αλλά αυτό δεν αρκούσε. Το τελικό 62-60 βρήκε τους Aramis-Reef να πανηγυρίζουν για την κατάκτηση της πρώτης θέσης σε επίπεδο επίσημων αθλητών. Την τρίτη θέση κατέλαβε η ομάδα NEMESIS, νικώντας τους Bombers με 74-71 μετά από παράταση.

Δεκάλεπτα: 8-16,26-23, 46-34, 62-60
Διαιτητές: Κορομηλάς, Καρακατσούνης, Ζαχαρής
ΑΡΑΜΙΣ-REEF (Μητρουλάς Α.): Τσαβές 7, Κασαπλέρης 2, Καλογερόπουλος 17, Ίλτσογλου 8, Μητρουλάς, Γκαμπέτας 15, Μαυροφώτης, Παυλόπουλος Χ., Παυλόπουλος Θ. 9, Γεωργίου, Τσώλης, Βλίτσιος 2, Χατζόπουλος 2, Λάππας, Μαραγκουδάκης
LIBERTA (Καράσος Α.): Ροδολάκης 8, Φωσές 12, Κέτουλας 7, Μόκκας, Χριστοδούλου, Τσόντσικας, Λαζαρίδης, Φρουσκλιάς 21, Παπαδόπουλος, Νότας, Κυριαζής, Σερμέτης 12, Τζήμας, Γούσιος, Μαθιουδάκης, Τύμπας

Το σήκωσε η Αντιποίηση αρχής

Στον τελικό των ανεπίσημων αθλητών, η Αντιποίηση αρχής κατέκτησε την πρώτη θέση, επικρατώντας με 60-56 της νεανικής Drink Team. Από την αρχή του παιχνιδιού και μέχρι το τέλος του γ’ δεκαλέπτου, η Αντιποίηση Αρχής βρισκόταν μπροστά στο σκορ με μια διαφορά της τάξης των δεκαπέντε πόντων. Στο τελευταίο δεκάλεπτοι οι νέοι της Drink Team προσπάθησαν να γυρίσουν το παιχνίδι, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν τη διαφορά στους τέσσερις πόντους (60-56). Πρώτος σκόρερ και μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν μια πολύ σημαντική φυσιογνωμία για το βολιώτικο μπάσκετ ο Παναγιώτης Λιαδέλης σημειώνοντας 20 πόντους, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβαν τα Λιοντάρια.

Δεκάλεπτα: 20-9, 36-23, 47-32, 60-56

Διαιτητές: Καλογερόπουλος, Μπάρδας
ΑΝΤΙΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΗΣ (Καπουρνιώτης): Κουμιώτης, Τσίρος 6, Παπαδόπουλος, Θεοδώρου 2,Κούντριας 4, Μαλαματίνης Τ. 6, Λιαδέλης 20, Γιαννίκος 5, Μαλαματίνης Α., Καρακώστας 4, Βλιώρας 7, Μπέος, Δραγατζίκης 6

DRINΚTEAM (Φιλίππου): Ακρίτας 15, Καμμένος 2, Ραχαβέλιας 4, Καρασάββας 17, Γιαννούχος, Προβίδας 8, Μάλλης 5, Νικολάου, Φιλίππου 5

Γιορτή και ιδιαίτερες βραβεύσεις

Το τουρνουά είχε ιδιαίτερη απήχηση στο φίλαθλο κοινό, καθώς πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, κατέκλυσε τα γήπεδα καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Επιπλέον με ειδική βράβευση τιμήθηκε η μοναδική γυναίκα που συμμετείχε στο τουρνουά, η καλαθοσφαιρίστρια Εύη Χαβαλέ, ενώ ρέκορντμαν συμμετοχών του τουρνουά είναι ο Δημήτρης Κανούλης, ο οποίος τιμήθηκε από τον Δήμο Βόλου για την πολυετή του παρουσία στον κόσμο του μπάσκετ.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου και μέλος της πρωταθλήτριας ομάδας στην κατηγορία των ανεπίσημων, Αχιλλέας Μπέος, ευχαρίστησε τον κόσμο για το βροντερό του παρών, τους συντελεστές του τουρνουά, παροτρύνοντας σε ακόμα πιο μαζική συμμετοχή στο επόμενο τουρνουά.

Με το φινάλε οι παρευρισκόμενοι απήλαυσαν δωρεάν μπουφέ και μπύρες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου