ΜΠΑΣΚΕΤ

Έκανε την έκπληξη με Παπακώστα

έκανε-την-έκπληξη-με-παπακώστα-373110

Στην προσθήκη ενός πολύ σημαντικού καλαθοσφαιριστή προχώρησε η ομάδα μπάσκετ της Νίκης Βόλου, εντάσσοντας στο δυναμικό της τον 39χρονο σέντερ Φάνη Παπακώστα. Με θητεία σε ομάδες ακόμη και της Α1, ο Παπακώστας αγωνίστηκε και πέρυσι στη Γ’ Εθνική, όταν με την ομάδα του ΓΣ Φαρσάλων ήταν τρίτος σκόρερ στην κατηγορία που θα αγωνίζονται από φέτος οι Βολιώτες.

Ο Φάνης Παπακώστας είναι γεννηθείς στις 17/1/1978 και έχει ύψος 2,06 μ. Αγωνίζεται στις θέσεις «4» και «5» και άρχισε την καριέρα του από την ηλικία των 14 ετών, γέννημα-θρέμμα του ΓΣΛ, όπου έκανε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Επόμενος «σταθμός» στην καριέρα του ήταν η Χαλκίδα, όπου έμεινε για δύο χρόνια. Έπειτα «μετακόμισε» στην Ολύμπια, μεταπήδησε στη Δάφνη πριν πάει στα Τρίκαλα, απ’ όπου πήρε τον δρόμο της επιστροφής για τη Λάρισα και την ομάδα της ΑΕΛ ΓΣ.

Το 2009-10 αγωνίστηκε με τα χρώματα της Ολύμπιας Λάρισας στην Α1, ενώ την επόμενη χρονιά πήγε στη Χαλκίδα και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Από το 2012 έως το 2014 ήταν κάτοικος Παλαμά για την τοπική ομάδα των Τιτάνων, ενώ το 15-16 αγωνίστηκε με την ΑΕΛ στη Β’ Εθνική. Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε με τον Γ.Σ. Φαρσάλων με τον οποίο αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

Στην ανακοίνωση της κυανόλευκης Δ.Ε. αναφέρεται: «Στην ομάδα μας θα αγωνίζεται την επόμενη αγωνιστική χρονιά ο πολύπειρος Center Φάνης Παπακώστας. Ο 39χρονος αθλητής, με καταγωγή από τη Λάρισα, έχει ύψος 2.06 και θα ενισχύσει σημαντικά την “front line” της ομάδας μας. Προέρχεται από μια εξαιρετική χρονιά με τον Γ.Σ. Φαρσάλων όντας μάλιστα εκ των κορυφαίων σκόρερ της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας. Έχει εμπειρία και από την Α1 καθώς ήταν παίκτης της Ολύμπιας Λάρισας, ενώ έχει επίσης αγωνιστεί στον ΓΣ Λάρισας, στη Χαλκίδα, στους Τιτάνες Παλαμά, στον Φοίνικα Λάρισας, στην ΑΕΛ και στον Γ.Σ. Φαρσάλων.

Τον καλωσορίζουμε στην ομάδα μας και του ευχόμαστε υγεία και καλή αγωνιστική χρονιά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου