Ο Γ. Λάππας στο 4ο Καλοκαιρινό Camp του Αιολικού Β.

Τελευταία ενημέρωση: 2017-07-16, 19:42:23
Ο Γ. Λάππας στο 4ο Καλοκαιρινό Camp του Αιολικού Β.

Ενας ακόμη βολιώτης καλαθοσφαιριστής μετά τον Μιχάλη Φρουσκλιά αποδέχθηκε την πρόσκληση συμμετοχής στο camp του Αιολικού. Είναι η φιλοσοφία του Αιολικού Βόλου να προσκαλεί Βολιώτες αθλητές.

Ο λόγος για τον Γιώργο Λάππα, που δραστηριοποιείται ως αθλητής σε ομάδες εκτός Βόλου. Το μπασκετικό του βιογραφικό, είναι αρκετά πλούσιο. Ασχολείται από το 1996. Παίζει 21 χρόνια μπάσκετ. Ξεκίνησε από τη Μεταμόρφωση.

 Οι προπονητές κ.κ. Μανζίρης Κώστας και Μαύρος Αντρέας τον ενθάρρυναν στα πρώτα βήματα του. Στα 18-19 χρόνια του ήρθε σε ομάδα ως 3ος play maker, αλλά με δουλειά διεκδίκησε τον χρόνο του στο παρκέ, με αποτέλεσμα να παίζει 35 λεπτά στον αγώνα. Προπονητής του τότε ήταν ο Τσόχας.

 Έπαιξε ένα χρόνο στη Νίκη Βόλου. Μετά, με τη βοήθεια μάνατζερ βρέθηκε στην A.E.K. Άργους. Με την ομάδα των Τρικάλων πήρε το πρωτάθλημα αι έπαιξε στην Α2. Ο επόμενος σταθμός του ήταν η Χαλκίδα, μετά η Αθήνα στην ομάδα του Χολαργού και τέλος η Άκρατα της Πελοποννήσου.

 Όσον αφορά τον βιορυθμό του, είναι γεννημένος αθλητής και ερωτευμένος με αυτό που κάνει. Προπονείται καθημερινά και περνάει τον περισσότερο χρόνο του στο γυμναστήριο. Δηλώνει ότι όσο μεγαλώνει, γυμνάζεται περισσότερο για να είναι ετοιμοπόλεμος στις απαιτήσεις της ομάδας του.

 Το καλοκαίρι δεν τα παρατάει, αλλά γυμνάζεται τουλάχιστον 3 με 4 φορές την εβδομάδα. Το χαρακτηριστικό του πριν τον αγώνα! Κάθεται στα αποδυτήρια αυτοσυγκεντρώνεται και βγαίνει τελευταίος. Οι μικροί αθλητές άρχισαν ως συνήθως να «ανακρίνουν» τον Γιώργο Λάππα δια μέσου του προπονητή τους Αντώνη Σαμαρά.

 Παραθέτουμε παρακάτω μερικά ενδεικτικά ερωτήματα των μικρών αθλητών.

 Έχεις ζηλέψει ποτέ κανέναν; Δεν μπορώ να πω ότι έχω ζηλέψει, ότι έχω θαυμάσει ναι. Άτομα τα οποία θα ήθελα να είμαι στη θέση τους. Όπως π.χ. θα ήθελα να είμαι στη θέση του Χαραλαμπόπουλου, και όχι προσωπικά τον κάθε παίκτη!

 Πώς θα γίνουμε καλλίτεροι; Παίρνοντας μία μπάλα ρίχνουμε πολλά σουτ. Ο σουτέρ έχει μεγάλη αξία.

 Έχεις παίξει με διάσημους παίκτες; Ναι έχω παίξει, και αυτό που παρατήρησα ήταν η απόλυτη συγκέντρωσή τους μέσα στο παιχνίδι. Αυτό κάνει τη μεγάλη διαφορά ενός μεγάλου διάσημου παίκτη.

 Τι πρέπει να προσέξουμε στην ηλικία που βρισκόμαστε; Να έχετε θέληση, να είσαστε δημιουργικοί και να μη σταματάτε ποτέ να δουλεύετε.

 Σκέφτεσαι να γυρίσεις στον Βόλο; Ναι το σκέφτομαι αλλά είναι δύσκολο.

 Γιατί το βολιώτικο μπάσκετ έχει χαθεί; Στον Βόλο λείπει η τεχνογνωσία, η φιλοσοφία, το όραμα. Ασχολούνται με πράγματα που δεν πρέπει. Δεν μπορούν οι ομάδες να επεκταθούν, να φέρουν προπονητές εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Θεωρώ ότι οι αθλητές πρέπει όταν τελειώνουν τα μαθήματα τους ή έχουν ελεύθερο χρόνο να ασχολούνται με αυτό που αγαπάνε. Είναι γεγονός ότι τα παιδιά από τη μία μπορεί να προσπαθούν, αλλά από την άλλη τα κίνητρα είναι περιορισμένα!

 Ποιος είναι ο αγαπημένος σου παίκτης; Ο Everson.

 Τι θα προτείνεις σε ένα παιδί που θέλει να πάει σε ένα κολέγιο της Αμερικής; Χωρίς καλούς βαθμούς δύσκολα παίζεις μπάσκετ στην Αμερική. Δίνουν μεγάλη βαρύτητα στη μόρφωση. Τον Ατζέντη τον κάνει ο παίκτης. Είναι υπέρ του παίκτη, εφόσον είναι καλός, να βάλει Ατζέντη για να φύγει από τη πόλη του για ένα καλύτερο μέλλον. Πρώτα να δουλεύετε σκληρά, να κάνετε προπόνηση, και αν πατάτε στα πόδια σας τότε να κάνετε το επόμενο βήμα.

 Στη συνέχεια ο Γιώργος Λάππας έπαιξε ένας εναντίον ενός με αθλητές του Αιολικού (Μπούρα Αλέξη, Σπανόπουλο Πάνο). Εντυπωσιάσθηκε κι από τους δύο παίκτες, όπως κι οι παίκτες από το παίξιμο του Γιώργου Λάππα.

 «Για μια ακόμη φορά το κέρδος των παικτών του Αιολικού ήταν μεγάλο, όταν βλέπουν και ακούνε τις εμπειρίες παικτών εγνωσμένης αξίας όπως του Γιώργου Λάππα. Όλη οι οικογένεια του Αιολικού, το Δ.Σ., η Διοικούσα Επιτροπή, τα μέλη, ευχαριστούμε τον Γιώργο Λάππα που βοήθησε με τις μπασκετικές του εμπειρίες τους αθλητές μας. Γιώργο θα είσαι πάντα ευπρόσδεκτος στον Αιολικό».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
7
=