ΜΠΑΣΚΕΤ

Ξεκινούν οι Ελληνοτουρκικές μάχες στα παρκέ

ξεκινούν-οι-ελληνοτουρκικές-μάχες-στ-495685

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κράτησαν ψηλά την ελληνική σημαία, εξασφαλίζοντας παρουσία στην πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου της Euroleague που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Στην Ελλάδα της κρίσης, το ελληνικό μπάσκετ παραμένει στην ελίτ της Ευρώπης, με τις 2 από τις πρώτες 4 ομάδες να είναι ελληνικές!

Αν αναλογιστεί κανείς πως οι άλλες δύο είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης 2015 Ρεάλ Μαδρίτης και η κάτοχος του τίτλου ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τότε συνειδητοποιεί κανείς πως οι παίκτες των δύο ελληνικών ομάδων -με τα κατά πολύ χαμηλότερα μπάτζετ- έχουν κάνει άθλο!

Με πλεονέκτημα έδρας, λοιπόν ρίχνονται στα playoffs της Euroleague, ο τρίτος Ολυμπιακός και ο τέταρτος Παναθηναϊκός Superfoods, αμφότεροι απέναντι σε τουρκικές ομάδες, Αναντολού Εφές και Φενερμπαχτσέ αντίστοιχα.

Πρώτοι τη μάχη των playoffs ξεκινούν οι εξάστεροι «πράσινοι», υποδεχόμενοι τη Φενερμπαχτσέ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, σήμερα Τρίτη (18/4, 21:00) στο ΟΑΚΑ, ενώ ο δεύτερος προημιτελικός θα διεξαχθεί πάλι στην Αθήνα την Πέμπτη (20/4, 21:00). Απέναντι στον προπονητή του επί 13 σεζόν, ο Παναθηναϊκός διεκδικεί την επιστροφή του σε Final 4 μετά από 5 χρόνια (2012 Κωνσταντινούπολη) και η συγκυρία θέλει να φιλοξενεί η ίδια πόλη το 2017 την καταληκτική φάση.

Ο Τσάβι Πασκουάλ έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, καθώς ο Κει Σι Ρίβερς ξεπέρασε την τροφική δηλητηρίαση και από την Κυριακή του Πάσχα ενσωματώθηκε στις προπονήσεις. Ο τρίτος προημιτελικός, Φενερμπαχτσέ-Παναθηναϊκός, θα διεξαχθεί στις 25 Απριλίου στην Πόλη.

Ο Ολυμπιακός των τριών αστεριών επιστρέφει σε playoffs μετά από απουσία ενός χρόνου, ευελπιστώντας πως μόνο ενός χρόνου θα αποδειχτεί η απουσία του από Final 4. Το κίνητρο να αποκλείσει την Αναντολού Εφές και να ξαναβρεθεί στην πόλη που στέφθηκε για δεύτερη φορά πρωταθλητής Ευρώπης (Κωνσταντινούπολη 2012) διεκδικώντας ένα τέταρτο τρόπαιο είναι υψηλό για τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Πάντως, την τελευταία φορά που προκρίθηκε στους «4», το 2015 στη Μαδρίτη, το έπραξε αν και με μειονέκτημα έδρας, αποκλείοντας την Μπαρτσελόνα, με το αξέχαστο «buzzer beater» τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη στο ΣΕΦ ανήμερα του Αγίου Γεωργίου.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν μπορεί να υπολογίζει στον Ματ Λοτζέσκι (γίνεται αγώνας δρόμου να προλάβει έστω έναν αγώνα από τα playoffs το βασικό τριάρι του Ολυμπιακού). Ο πρώτος προημιτελικός έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη (19/4, 21:00 – Novasports 2) στο ΣΕΦ, όπου θα διεξαχθεί και ο δεύτερος την Παρασκευή (21/4, 21:00). Ο τρίτος προημιτελικός, Αναντολού Εφές-Ολυμπιακός, θα διεξαχθεί στις 26 Απριλίου στην Πόλη.

Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός Superfoods δεν βλέπουν άλλο σκορ από το 2-0 στις δύο πρώτες ελληνοτουρκικές μάχες, ώστε να έχουν την… πολυτέλεια να διεκδικήσουν μέσα στην Κωνσταντινούπολη την πρόκριση ή στη χειρότερη περίπτωση να επιστρέψει η σειρά στην Αθήνα.

Η πρώτη της κανονικής περιόδου, Ρεάλ Μαδρίτης, φιλοξενεί την επίσης τουρκική Νταρουσάφακα την Τετάρτη (19/4, 22:00) και την Παρασκευή (21/4, 22:00), ενώ η δεύτερη στον Μαραθώνιο των 30 αγωνιστικών και πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ, υποδέχεται την ισπανική Μπασκόνια στη Μόσχα την Τρίτη (18/4, 20:00) και την Πέμπτη (20/4, 20:00).

Το πρόγραμμα των 1ων και 2ων αγώνων

στα playoffs της Euroleague έχει ως εξής:

1οι αγώνες

Σήμερα Τρίτη

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπασκόνια 20:00

Παναθηναϊκός-Φενερμπαχτσέ 21:00

Αύριο, Τετάρτη

Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές 21:00

Ρεάλ Μαδρίτης-Νταρουσάφακα 22:00

2οι αγώνες

Πέμπτη, 20 Απριλίου

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπασκόνια 20:00

Παναθηναϊκός-Φενερμπαχτσέ 21:00

Παρασκευή, 21 Απριλίου

Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές 21:00

Ρεάλ Μαδρίτης-Νταρουσάφακα 22:00

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου