ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η BMW M5 στο MotoGP

η-bmw-m5-στο-motogp-251002

Το νέο Safety Car βασίζεται στην BMW M5 sedan υψηλών επιδόσεων (κατανάλωση μικτού κύκλου: 10,5 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 241 g/km), που έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση τον Αύγουστο. Η νέα BMW M5 MotoGP Safety Car θα κάνει την πρεμιέρα της στον τελευταίο αγώνα του MotoGP για φέτος στη Βαλένθια στην Ισπανία (10 – 12 Νοεμβρίου) και θα ηγηθεί του στόλου Αυτοκινήτων Ασφαλείας τη σεζόν του 2018.


Η καρδιά της BMW M5, ένας V8 κινητήρας 4.4 λίτρων με τεχνολογία M TwinPower Turbo, έχει αναβαθμιστεί πλήρως από τους μηχανικούς M. Προσφέρει σημαντικά αυξημένες επιδόσεις συγκριτικά με τα προηγούμενα μοντέλα, αποδίδοντας ισχύ 441 kW/600 HP και μέγιστη ροπή 750 Nm στην M5 παραγωγής. To γερμανικό μοντέλο χρειάζεται μόνο 3,4 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από 0 στα 100 km/h. Η ισχύς μεταφέρεται στο δρόμο μέσω του νέου, οκτατάχυτου κιβωτίου M Steptronic με Drivelogic. Το πλαίσιο περιλαμβάνει κινηματικά και ελαστοκινηματικά στοιχεία ειδικά για μοντέλο Μ που συμβάλλουν στη βελτιστοποιημένη δυναμική συμπεριφορά. Το βάρος – ένα ακόμα ζωτικό στοιχείο για υψηλές επιδόσεις – έχει μειωθεί περαιτέρω με χαρακτηριστικά όπως η οροφή από ελαφρύ πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP).

Χειροποίητες βελτιώσεις στην BMW M Manufaktur στο Garching μετέτρεψαν το βασικό μοντέλο υψηλών επιδόσεων στην BMW M5 MotoGP Safety Car, έτοιμη για το ρόλο του course car στο παγκοσμίως ταχύτερο πρωτάθλημα μοτοσικλετών. Η διαδικασία περιλάμβανε την προσθήκη αξεσουάρ BMW M Performance Parts, πολλά από τα οποία διατίθενται ως retrofit εξαρτήματα για την BMW M5 παραγωγής. Αυτά αναδεικνύουν τη σπορ εμφάνιση του Αυτοκινήτου Ασφαλείας και πληρούν όλες τις λειτουργικές απαιτήσεις για αεροδυναμική, ψύξη και ελαφριά δομή. Ανάμεσά τους διάφορα εξαρτήματα από carbon, όπως πλαϊνές ποδιές, πίσω διαχύτης, πίσω αεροτομή, ‘νεφρά’ (μάσκα), καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών και αεραγωγοί. Το σπορ σύστημα εξαγωγής BMW M Performance είναι από τιτάνιο με απολήξεις από ανθρακόνημα, και προορίζεται για αγωνιστική χρήση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου