ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το πρώτο επαγγελματικό της Ford εμφανίστηκε πριν 100 χρόνια

το-πρώτο-επαγγελματικό-της-ford-εμφανίστ-374078

Ένας αιώνας συμπληρώθηκε από το λανσάρισμα του Model TT, του πρώτου επαγγελματικού οχήματος στην ιστορία της αμερικανικής μάρκας.

To Model TT βασιζόταν στο θρυλικό επιβατικό όχημα Model T και ουσιαστικά ήταν αυτό που άνοιξε τον δρόμο για τα σύγχρονα Van και pick-up. Το αυθεντικό μοντέλο του 1917 είχε ωφέλιμο φορτίο 1 τόνου και οι ιδιοκτήτες μπορούσαν να προσαρμόσουν καρότσα στο πλαίσιο του, μεταφέροντας οτιδήποτε επιθυμούσαν, από καύσιμα μέχρι άχυρα, ξύλα και επιστολές.

Ήταν μακρύτερο και ισχυρότερο από το Model T, μπορούσε να φιλοξενήσει τον οδηγό και έναν επιβάτη, ενώ ο κινητήρας των 20 ίππων έπαιρνε μπροστά με τη βοήθεια μανιβέλας. Για πιο ομαλή συμπεριφορά οι πελάτες είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν πίσω ελαστικά με αέρα, αντί για τα συμπαγή που χρησιμοποιούνταν την εποχή εκείνη.

Αρχικά λανσαρίστηκε στις ΗΠΑ, αλλά πολλά κατασκευάστηκαν στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στο Manchester της Αγγλίας. Έχοντας ως βάση το Model TT, η Ford διαθέτει αυτήν την στιγμή μία από τις κορυφαίες σειρές επαγγελματικών οχημάτων, που περιλαμβάνει τα Transit, Transit Custom, Transit Connect, Transit Courier και Ranger pickup.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου