ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ενοχη για τρία κακουργήματα η Volkswagen στις ΗΠΑ, τίθεται υπό επιτροπεία

ενοχη-για-τρία-κακουργήματα-η-volkswagen-στις-η-536173

Την ενοχή της σε τρία κακουργήματα παραδέχεται η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, μια υπόθεση που αφορά την απάτη με τους πετρελαιοκινητήρες που απέκρυβαν τις πραγματικές τιμές των εκπεμπόμενων ρύπων.

Η αποδοχή της ενοχής εκ μέρους της Volkswagen είναι ένας από τους όρους για το εξωδικαστικό κλείσιμο της υπόθεσης. Ο γερμανικός κολοσσός έχει συμφωνήσει επίσης να καταβάλει 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό δημόσιο ως αποζημίωση για την απάτη, να προβεί σε σαρωτικές μεταρρυθμίσεις και να δεχθεί ελέγχους των οικονομικών στοιχείων της όπως επίσης και επιτροπεία από ανεξάρτητο παρατηρητή για μια περίοδο τριών ετών.

Επίσης δέχθηκε να δαπανήσει 25 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ για αποζημιώσεις των ιδιοκτητών οχημάτων, για πρόστιμα σε ανεξάρτητες ρυθμιστικές αρχές, πολιτείες και εμπορικούς αντιπροσώπους, αλλά και να επαναγοράσει 500.000 αυτοκίνητα που μολύνουν την ατμόσφαιρα.

Το σκάνδαλο ξέσπασε τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν αποκαλύφθηκε από την αμερικανική υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος ότι η Volkswagen είχε εγκαταστήσει ειδικό κρυφό λογισμικό σε τουλάχιστον τα μισά από τα οχήματα που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ, με το οποίο οι κινητήρες εξέπεμπαν χαμηλούς ρύπους κατά την διάρκεια των ελέγχων, ενώ σε φυσιολογική κίνηση τους δρόμους οι τιμές των ρυπογόνων ουσιών ανέβαιναν κατακόρυφα.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου