ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παρουσιάζονται τα σχέδια του εξελιγμένου Θηρέα της ομάδας Κένταυρος

παρουσιάζονται-τα-σχέδια-του-εξελιγμ-545514

Τον εξελιγμένο Θηρέα, με τον οποίο, θα τρέξει σε τρεις διαγωνισμούς φόρμουλα, «γκαζώνοντας» για την κορυφή, παρουσιάζει η ομάδα Κένταυρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το Σάββατο 18 Μαρτίου, στις 6:30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο Γιάννης Κορδάτος η ομάδα θα κάνει την πρώτη παρουσίαση των σχεδίων του αγωνιστικού μονοθέσιου αυτοκινήτου, ενώ στο Θόλο του κτηρίου Παπαστράτος, θα εκτίθενται κομμάτια του μονοθέσιου, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν οι επισκέπτες.

Η ομάδα Centaurus Racing Team του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ετοιμάζεται πυρετωδώς ενόψει διαγωνισμού formula, στον οποίο θα αγωνιστεί με τον Thireus R, μια εξελιγμένη εκδοχή του Thireus, και υπόσχεται μία υψηλή θέση στο βάθρο αντάξια των δυνατοτήτων του.

Ηδη η ομάδα έχει καταφέρει ήδη να περάσει τα Registration Test των διαγωνισμών FSCzech, FSEast και FSItaly. Παράλληλα, μέσω ενός σημαντικού εγγράφου που κατέθεσε έγινε δεκτή και στο διαγωνισμό της Αγγλίας στο Silverstone. Ωστόσο, ο ανερχόμενος διαγωνισμός της Τσεχίας κέρδισε τη προσοχή και το ενδιαφέρον της ομάδας, ο οποίος είναι πολλά υποσχόμενος κα υψηλών προδιαγραφών. Μάλιστα στο Registration Test γα τον FSCzech η ομάδα αναδείχθηκε 4η στην παγκόσμια κατάταξη με τον καλύτερο χρόνο ανάμεσα σε άλλες ομάδες.

Η Centaurus Racing Team, ή αλλιώς ομάδα Κένταυρος, αποτελείται από προπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συστάθηκε το 2009 όταν μια παρέα 6 φοιτητών αποφάσισε να εφαρμόσει τις γνώσεις της στην πράξη. Από τότε η ομάδα αναπτύσσεται και εξελίσσεται συνεχώς. Στόχος της η μελέτη, ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός αγωνιστικού μονοθέσιου τύπου formula, ικανό να συμμετάσχει στο μεγαλύτερο παγκόσμιο διαγωνισμό, το Formula Student.

Σημειώνεται ότι η Centaurus Racing Team έχει καταφέρει να αναδειχθεί αρκετές φορές στο διαγωνισμό, ενώ ανταγωνίζεται τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου