ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η πιο ακριβή Jaguar E-type στον κόσμο δημοπρατήθηκε σε τιμή -σοκ

η-πιο-ακριβή-jaguar-e-type-στον-κόσμο-δημοπρατήθη-590453

H πιο ακριβή Jaguar E-type που πουλήθηκε ποτέ στην σχεδόν 55χρονη παρουσία του μοντέλου δημοπρατήθηκε από τους Bonhams στο Scottsdale της Arizona.

Ο πλειοδότης αποχώρησε από τη δημοπρασία έχοντας πλέον στην κατοχή του τη νικήτρια του Australian GT Championship του 1963. Πρόκειται για ένα από τα 12 αυθεντικά κομμάτια που κατασκεύασε η βρετανική εταιρεία από το 1961 μέχρι το 1963 και το οδόμετρό της γράφει μόλις 4.000 μίλια.

Το αυτοκίνητο μέχρι σήμερα είχε τρεις ιδιοκτήτες και κάτω από το καπό κρύβει τον αρχικό 6κύλινδρο κινητήρα που απέδιδε 296 PS. Ένα μοτέρ που συνδυαζόταν με 4άρι χειροκίνητο «κοντό» σασμάν.

Ο αριθμός του σασί είναι #S850667 και είναι το δέκατο αυτοκίνητο από τις 12 E-type που κατασκευάστηκαν μεταξύ 1961 και 1963. Όπως είπαμε το «σπίτι» της ήταν το Australian GT Championship 1963 και διατηρεί αυθεντικά τα περισσότερα από τα εξωτερικά και εσωτερικά εξαρτήματά της.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ιδιοκτησίας της, το αυτοκίνητο αποκαταστάθηκε πλήρως το 1999 από τη Lynx Engineering στην Αγγλία, πριν παρουσιαστεί σε δημοπρασία στη Florida. Οι άνθρωποι που την αποκατέστησαν επεσήμαναν πόσο αυθεντικό είναι το αυτοκίνητο, καθώς διατηρούσε στοιχεία, όπως τις αυθεντικές στάμπες, σήματα, χρώμια και πριτσίνια, καθώς δεν είχε αποσυναρμολογηθεί για να αποκατασταθεί μέχρι εκείνο το σημείο.

Στο πακέτο της πώλησης περιλαμβάνονταν ακόμα τα πρωτότυπα φύλλα του αγωνιστικού ιστορικού του αυτοκινήτου, φωτογραφίες, η αλληλογραφία με το εργοστάσιο και τα φύλλα προδιαγραφών, η αξιολόγηση της Lynx Engineering κι ένα αριθμός από αρχεία από το αρχείο του Terry McGrath.

Ωστόσο, να σημειώσουμε ότι τα σχεδόν $7,3 εκατ. που είναι ένα μυθώδες ποσό, ακόμη και για ένα τόσο καταπληκτικό αυτοκίνητο, βρίσκεται πολύ μακριά από την πιο ακριβή Jaguar στον κόσμο. Το 2016, μια D-type του 1955 πουλήθηκε από τους Sotheby’s έναντι $21,78 εκατ., ανακηρύσσοντάς την όχι μόνο στην πιο ακριβή Jaguar, αλλά και στο δεύτερο ακριβότερο αυτοκίνητο της Ιστορίας.

[Πηγή Bonhams]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου