ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τίτλοι τέλους για τον θρυλικό Σκαραβαίο μετά από 80 χρόνια

τίτλοι-τέλους-για-τον-θρυλικό-σκαραβα-751674

Ογδόντα χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του θρυλικού «Σκαραβαίου» (Beetle), η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen (VW), αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή του.

Το αυτοκίνητο που είχε σπάσει όλα τα ρεκόρ πωλήσεων και κατασκευαζόταν από εργοστάσιο της VW στο Μεξικό, θα σταματήσει να παράγεται τον Ιούλιο του 2019, αφού προηγουμένως δημιουργηθούν δύο ακόμη νέες εκδόσεις του: Η «τελική έκδοση SE» και η «τελική έκδοση SEL» . Θα είναι η τρίτη γενιά των Σκαραβαίων, τόσο σε coupe όσο και σε convertible μοντέλα.

«Η απώλεια του Beetle μετά από τρεις γενιές και πλέον των εβδομήντα χρόνων παραγωγής, είναι φυσικό να προκαλέσει πολλά συναισθήματα στους λάτρεις τους αυτοκινήτου» δήλωσε ο Hinrich J. Woebcken διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen. Για να προσθέσει πως πλέον θα παράγονται πιο δημοφιλή αυτοκίνητα, τύπου SUV και ηλεκτρικά.

Το 1979, η εταιρία είχε σταματήσει να παράγει τα Beetle στις ΗΠΑ, αλλά συνέχιζε την παραγωγή τους στο Μεξικό και την Βραζιλία. Το 1988 είχαν προκληθεί πολλές βελτιώσεις στο αυτοκίνητο καθιστώντας το «πιο μοντέρνο» μια και εξακολουθούσε να είναι δημοφιλές και να αγοράζεται κυρίως από γυναίκες οδηγούς.

Οι πωλήσεις του αυτοκινήτου είχαν πέσει δραματικά. Από 420.000 όταν βρισκόταν στην κορυφή της δημοτικότητας, στα τέλη της δεκαετίας του ’60, πέρυσι είχαν πωληθεί μόλις 15.000 στις ΗΠΑ.

Το αυτοκίνητο με την πίσω-κίνηση γνωστό σε πολλές χώρες και ως «Bug», είχε κατασκευαστεί στα τέλη της δεκαετίας του 1930 και τότε είχε χαμηλή τιμή.

Το απόγειο της δόξας του υπήρξε η ταινία ‘Herbie’ στα 1968 από την Disney.

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου