ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Φοιτητές κατασκεύασαν ηλεκτρική μοτοσικλέτα με αυτονομία 400 χλμ.! [VIDEO]

φοιτητές-κατασκεύασαν-ηλεκτρική-μοτ-815356

Τον τελευταίο καιρό οι ηλεκτρικές μοτοσικλέτες καταλαμβάνουν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς, ενώ πλέον βλέπουμε όλο και περισσότερα εργοστάσια να θέλουν να κατασκευάσουν ηλεκτρικά μοντέλα. Ωστόσο, ένα κοινό πρόβλημα των ηλεκτρικών δικύκλων είναι η ελάχιστη αυτονομία.

Όμως, μια ομάδα φοιτητών φαίνεται πως μπορεί να δώσει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα…

Πιο συγκεκριμένα, μια ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης κατάφερε να κατασκευάσει μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα με αυτονομία 400 χλμ.

Παράλληλα, η μοτοσικλέτα έχει και σύστημα ταχείας φόρτισης, με αποτέλεσμα να φορτίζει πλήρως την μπαταρία της μέσα σε μια ώρα!

Αυτή η πρωτότυπη μοτοσικλέτα κατασκευάστηκε για μια εργασία του πανεπιστήμιου που είχε ως σκοπό να διδάξει στους φοιτητές όλα τα στάδια της παραγωγής προϊόντων, ενώ το τελικό προϊόν της εργασίας ονομάστηκε Ethec.

Για την κατασκευή της μοτοσικλέτας εργάστηκαν μηχανικοί και ηλεκτρολόγοι μηχανικοί οι οποίοι τοποθέτησαν στη μοτοσικλέτα μια τεράστια μπαταρία ιόντων λιθίου 15 kWh, ενώ οι φοιτητές εξήγησαν πως το φρενάρισμα με τα μπροστινά φρένα σπαταλούσε 75% της ενέργειας και γι’ αυτό το λόγο πρόσθεσαν ένα ακόμα μοτέρ στον μπροστινό τροχό το οποίο αναπληρώνει την ενέργεια.

Επίσης, η πρωτότυπη μοτοσικλέτα έχει μια οθόνη αφής 7 ιντσών με δυνατότητα πλοήγησης και το μόνο που χρειάζεται για να ξεκινήσει είναι το πάτημα ενός κουμπιού.

Φυσικά δεν υπάρχει προοπτική για ένα μοντέλο παραγωγής, αλλά η εφευρετικότητα των φοιτητών μπορεί άνετα να εφαρμοστεί στις νέες ηλεκτρικές μοτοσικλέτες παραγωγής.

automoto.com.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου