Άνοιξε το σύστημα και διαγράφει το πρόστιμο για τα ανασφάλιστα οχήματα

Τελευταία ενημέρωση: 2017-06-23, 13:44:40
Άνοιξε το σύστημα και διαγράφει το πρόστιμο για τα ανασφάλιστα οχήματα

Όσοι ασφαλίζουν τα οχήματά τους μπορούν πλέον να «βλέπουν» τη διαγραφή του προστίμου των 250 ευρώ και να επιστρέψουν έτσι στην κανονικότητα.

Μέχρι χθες «όμηροι» του πληροφοριακού συστήματος ήταν όσοι ιδιοκτήτες ΙΧ σπεύδουν να ασφαλίσουν τα οχήματά τους ή να διορθώσουν τα σφάλματα του συστήματος.

Το σύστημα δεν είχε ανοίξει για τη διαγραφή του προστίμου, καθώς δεν υπήρχε σχετική πρόβλεψη.
Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει για όσους έσπευσαν να πληρώσουν τα 250 ευρώ.
Κανονικά τα χρήματα θα πρέπει να τους επιστραφούν, αλλά είναι πολύ δύσκολο να πάρει κανείς επιστροφή από το Δημόσιο.

Από την άλλη πλευρά μεγάλη «πίεση» δέχεται η ασφαλιστική αγορά, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν αρχίσει να σπεύδουν να τα ασφαλίσουν.

Βεβαίως θα υπάρξουν κι εκείνοι που, πονηρά σκεπτόμενοι, προτιμούν να μείνουν έως και 20 ημέρες ακόμη ανασφάλιστοι.

Αν όμως κινούν στο δρόμο με τα οχήματά τους και δεν τα έχουν ακινητοποιημένα σε κάποιο χώρο, εκτός του ότι παραμένουν επικίνδυνοι για τους νομοταγείς, διατρέχουν και οι ίδιοι μεγάλο κίνδυνο και ευθύνες εάν εντοπιστούν στο δρόμο σε έλεγχο της Τροχαίας ή αν εμπλακούν σε ατύχημα. Το σχετικό πρόστιμο ανέρχεται στα 400 ευρώ.

Η παρέμβαση του υπουργείου Μεταφορών

Παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου για την πληρωμή των ασφαλίστρων των οχημάτων, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω νόμος προκάλεσε αντιδράσεις λόγω του προστίμου των 250 ευρώ, αλλά και αλαλούμ με αφορμή μια σειρά λαθών που διαπιστώθηκαν στην πράξη.

Η σχετική ενημέρωση από το ΥΠΟΙΚ ανέφερε τα εξής:

«Λόγω των προβλημάτων που διαπιστώθηκαν κατά τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων (όπως λάθη στα ασφαλιστήρια συμβόλαια, οχήματα θανόντων, κλεμμένα κλπ.) αποφασίστηκε το πάγωμα των παραβόλων μέχρι τις 14/7/2017.

Στο διάστημα αυτό θα έχουν τη δυνατότητα οι πολίτες να διορθώσουν τα λάθη ή να ασφαλίσουν τα οχήματά τους χωρίς την καταβολή του παραβόλου των 250 ευρώ. Σχετική υπουργική απόφαση θα εκδοθεί άμεσα.

Επισημαίνεται ότι με βάση τη νομοθεσία οι πολίτες οφείλουν να ανανεώνουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των οχημάτων τους πριν από την ημέρα λήξης τους και οφείλουν να τα έχουν ασφαλισμένα, εφόσον δεν έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους, ασχέτως εάν τα κινούν ή όχι».

[zougla.gr]

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
4
=