Περίπου 3.500 άνθρωποι παγκοσμίως σκοτώνονται καθημερινά στην άσφαλτο από τροχαία

Τελευταία ενημέρωση: 2017-02-22, 12:01:30
Περίπου 3.500 άνθρωποι παγκοσμίως σκοτώνονται καθημερινά στην άσφαλτο από τροχαία

Συγκλονιστικά στοιχεία για την οδική ασφάλεια και για τους ανθρώπους που χάνονται καθημερινά ανά τον πλανήτη σε κάποιο τροχαίο, παρουσίασε ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για την οδική ασφάλεια.

Συγκλονιστικά στοιχεία για την οδική ασφάλεια και για τους ανθρώπους που χάνονται καθημερινά ανά τον πλανήτη σε κάποιο τροχαίο, παρουσίασε ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για την οδική ασφάλεια.

Στην ομιλία του, ο ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για την οδική ασφάλεια τόνισε μεταξύ άλλων: «Πρέπει να πολεμήσουμε εναντίον αυτής της πανδημίας όπως σωστά έγινε για την αντιμετώπιση του ιού HIV, της ελονοσίας, της φυματίωσης».

«Κάποιες φορές στη ζωή, έχουμε ανάγκη περισσότερο τη δράση από τα λόγια. Αυτό το Φεστιβάλ είναι μια πολύ σημαντική συμβολή σε αυτό, όμως οι εικόνες που παρακολουθούμε εδώ δεν είναι παρά μια μικρή παρουσίαση όσων εκτυλίσσονται κάθε ημέρα» συμπλήρωσε, ενώπιον των δημοσιογράφων στη Γενεύη.

Σε καθημερινή βάση, περίπου 3.500 άνθρωποι αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, ήτοι το ισοδύναμο με 10 αεροσκάφη Jumbo, σύμφωνα με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ.

Επιπλέον, τα τροχαία δυστυχήματα «είναι η βασική αιτία θανάτου στις ηλικίες 15 και 29 ετών» υπενθύμισε η ηθοποιός από τη Μαλαισία Michelle Yeoh. «Αυτό είναι απαράδεκτο».

Ο Jean Todt τόνισε ότι πολλές χώρες δεν καταβάλλουν αρκετές προσπάθειες στη μάχη εναντίον αυτής της μάστιγας, ακόμα κι αν έχουν ανακαλυφθεί τα «εμβόλια»: «η εκπαίδευση, ο σεβασμός των νόμων, το οδικό δίκτυο».

Από το 2006 η Επιτροπή Οικονομικών των ΗΕ για την Ευρώπη διοργανώνει το διεθνές φεστιβάλ για την οδική ασφάλεια.

(caranddriver.gr)

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
5
=