ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το BMW i3 εκτός από …ηλεκτρικό έχει τώρα και …χρυσό τιμόνι

το-bmw-i3-εκτός-από-ηλεκτρικό-έχει-τώρα-και-639813

Το BMW i3 κέρδισε το 2016 “Golden Steering Wheel”, και έγινε το πρώτο μοντέλο στο διαγωνισμό των “Auto Bild” και “Bild am Sonntag” που κατακτά μία δεύτερη διάκριση για την περιβαλλοντικά συμβατή φιλοσοφία του (επαναστατική αξιολόγηση κύκλου ζωής).

Το BMW i3, το παγκοσμίως πρώτο premium αυτοκίνητο που έχει σχεδιαστεί εξ αρχής ως αμιγώς ηλεκτρικό, απέσπασε για πρώτη φορά το “Green Steering Wheel” ως το “πιο φιλικό προς το περιβάλλον, νέο αυτοκίνητο” το 2013, πριν καν λανσαριστεί στην αγορά.

Το BMW i3 (κατανάλωση μικτού κύκλου: 0,0 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 0 g/km) επιβεβαιώνει συνεχώς τις ικανότητές του στο δρόμο. Με οδηγική απόλαυση που συνδυάζεται με μηδενικούς ρύπους και άκρως αποδοτική κατανάλωση ενέργειας, πρωτοποριακή σχεδίαση και ευφυή συνδεσιμότητα, εντυπωσίασε την ομάδα εμπειρογνωμόνων σε μία σειρά εντατικών, πρακτικών δοκιμών. Η ομάδα ανέδειξε το BMW i3 νικητή του 2016 “Golden Steering Wheel” στην κατηγορία “Alternative Drives”.

Το “Golden Steering Wheel” απονέμεται από το 1976 και είναι από τις πιο περίοπτες διακρίσεις στο χώρο της Ευρωπαϊκής βιομηχανίας αυτοκινήτου. Διανύοντας ήδη την 41η χρονιά του, ο διαγωνισμός συγκέντρωσε αρχικά 36 σύγχρονα μοντέλα για τα οποία ψήφισαν οι αναγνώστες του περιοδικού στη Γερμανία και 20 ακόμα Ευρωπαϊκές χώρες. Το BMW i3 επικράτησε στην 1η θέση της κατηγορίας και στις 21 χώρες. Η κατηγορία “Alternative Drives” περιλαμβάνεται για πρώτη φορά φέτος. Και εδώ, το BMW i3 αναδείχτηκε γενικός νικητής, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία από πέντε από τα επτά γκρουπ ειδικών.

Eχοντας κυκλοφορήσει στους δρόμους όλου του κόσμου επί τρία χρόνια, το BMW i3 επιβεβαιώνει ότι η αμιγής ηλεκτροκίνηση και κατ’ επέκταση η μετακίνηση μηδενικών ρύπων μπορεί να συνδυάζεται με τη διάσημη οδηγική απόλαυση BMW. Από τότε που λανσαρίστηκε το BMW i3 είναι το παγκοσμίως πιο επιτυχημένο ηλεκτρικό όχημα στην premium compact κατηγορία. Στη Νορβηγία για παράδειγμα, το BMW i3 είναι best-seller όλης της γκάμας BMW από το 2015. Στη Γερμανία, το μερίδιο αγοράς του για φέτος μέχρι στιγμής ανέρχεται στο 20,2%. Σε όλο τον κόσμο, σχεδόν το 85% των αγοραστών του BMW i3 είναι νέοι πελάτες στη μάρκα BMW.

Η εμπειρία που αποκτήθηκε κατά τη δημιουργία των μοντέλων BMW i χρησιμοποιείται τώρα για μεταφορά τεχνολογιών στις βασικές μάρκες του BMW Group. Επιπλέον της χρήσης CFRP στη δομή του αμαξώματος της νέας BMW Σειράς 7, αυτό φαίνεται κυρίως στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας eDrive στα μοντέλα BMW iPerformance με plug-in hybrid συστήματα. Μετά τα μοντέλα BMW iPerformance της BMW Σειράς 2 Active Tourer, BMW Σειράς 3 Sedan, BMW X5, BMW Σειράς 7 και BMW X1 xDrive25Le iPerformance που εξελίχθηκε αποκλειστικά για την Κινεζική αγορά, η νέα BMW Σειρά 5 Sedan με plug-in hybrid σύστημα κίνησης θα λανσαριστεί την άνοιξη του 2017. Το πρώτο plug-in hybrid μοντέλο της μάρκας MINI θα ακολουθήσει το 2017.

(thetoc.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου