ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η BMW i3 στο βάθρο του διαγωνισμού οικονομίας Hi-Tech EKO MobilityRally2016

η-bmw-i3-στο-βάθρο-του-διαγωνισμού-οικονομί-683031

Το BMW Group Hellas, συμμετείχε και φέτος στον αγώνα “Hi-Tech EKO Mobility Rally 2016” και προσμετρά στο θεσμό του Κυπέλλου Εναλλακτικών Ενεργειών (Alternative Energies Cup) της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (F.I.A.).

Στον αγώνα ακρίβειας ταχύτητας (regularity) o οποίος προσμετρά στο Κύπελλο Εναλλακτικών Ενεργειών της F.I.A. οι Αντώνης Αδάναλης – BMW i Manager (οδηγός) και Παρασκευή Λουκάκη (συνοδηγός) κατέκτησαν τη 2η θέση στη Γενική Κατάταξη (με 55 βαθμούς ποινής) πίσω από τους Ιταλούς παγκόσμιους πρωταθλητές Nicola Ventura (οδηγός) και Guido Guerrini (συνοδηγός) με Renault Zoe και 33 βαθμούς ποινής.

Στον διαγωνισμό οικονομίας που πραγματοποιήθηκε στο σκέλος της πρώτης ημέρας του αγώνα (102 χλμ.) οι Μάνος Δρακωτός – MINI Manager (οδηγός) και Παρασκευή Μπασκάκη – BMW Sales Manager (συνοδηγός) κατάφεραν να βρεθούν στην κορυφή της κατάταξης!

Η μέση κατανάλωση του BMW i3 BEV για τη συνολική διαδρομή, ήταν 10,3 kWh (7,7 kWh/1000 kg, με βάση τη μεθοδολογία μέτρησης του αγώνα).

2οι στην κατάταξη του διαγωνισμού οικονομίας βρέθηκαν οι Αντώνης Αδάναλης (οδηγός) και Παρασκευή Λουκάκη (συνοδηγός) με κατανάλωση ενέργειας για όλο το πρώτο σκέλος του αγώνα, 12,1 kWh (9,0 kWh/1000 kg, με βάση τη μεθοδολογία του αγώνα).

Ο φετινός 2ήμερος αγώνας κάλυψε συνολικά 182,2 χλμ., από τα οποία τα 23 χλμ. αφορούσαν σε 3 Ειδικές Διαδρομές και 7 χλμ. σε δύο υπερ-ειδικές διαδρομές.

Δύο ακόμα BMW i3 BEV συμμετείχαν στο φετινό αγώνα στην κατηγορία των Ηλεκτρικών Οχημάτων (συμμετοχές της BMW Σπανός ΑΕ – Επίσημου Αντιπρόσωπου BMW i). Η συμμετοχή με πλήρωμα τους Γιώργο Σπανό (οδηγός) και Μάνο Λαγουδάκη (συνοδηγός) κατέκτησε την 3η θέση της Γενικής Κατάταξης στον αγώνα ακρίβειας ταχύτητας (με 1921 βαθμούς ποινής) και παράλληλα την 3η θέση στο διαγωνισμό οικονομικής οδήγησης (με μέση κατανάλωση 13,2 kWh – 9,8 kWh/1000 kg, με βάση τη μεθοδολογία μέτρησης του αγώνα).

Τέλος, η τρίτη συμμετοχή του BMW Group Hellas με ένα BMW i3 REx συμμετείχε στην κατηγορία VII, που εντάσσονται τα οχήματα που κινούνται με εναλλακτικά καύσιμα. Το BMW i3 με πλήρωμα τους Γ. Κατσαμπάνη (οδηγό) και Ε. Σπυροπούλου (συνοδηγό) με το σύστημα επέκτασης αυτονομίας (Range Extender) κατάφερε να καλύψει στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας του αγώνα απόσταση 350 χλμ., καταναλώνοντας το 93% της χωρητικότητας της μπαταρίας και 4,33 λίτρα βενζίνης. Η μέση κατανάλωση ανά 100 χλμ., ήταν συνεπώς 9 kWh και 1,2 λίτρα βενζίνης και το συνολικό κόστος μόλις 3,4€ (περίπου όσο 3 λίτρα diesel).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου