ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μειώνει τις φοροελαφρύνσεις για αυτοκίνητα με κινητήρες diesel η Γαλλία

μειώνει-τις-φοροελαφρύνσεις-για-αυτο-685557

Η γαλλική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει από τα τέλη του 2014 έναν άτυπο πόλεμο στους κινητήρες diesel με στόχο να προωθήσει λιγότερο ρυπογόνες τεχνολογίες όπως τα plug-in υβριδικά και τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα και σκοπό στο απώτερο μέλλον την πλήρη απαλλαγή από την ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλούν τα τετράτροχα.

Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί από τους γάλλους αξιωματούχους μαζί με το μεγαλεπήβολο σχέδιο για τον περιορισμό των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων -τα οποία σημειωτέον, παραδοσιακά, συγκεντρώνουν σε ποσοστό που αγγίζει το 70% την προτίμηση των γάλλων οδηγών με δεδομένη την ευνοϊκή φορολόγηση σε συνδυασμό με την αποδοτικότητα που υπόσχεται το diesel- η μετάβαση από το πετρελαιοκίνητα σε πιο φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα θα υλοποιηθεί σταδιακά, ξεκινώντας από την κατάργηση των πλεονεκτημάτων που συνοδεύουν το diesel σε συνδυασμό με κάποια κίνητρα και επιδοτήσεις που θα πριμοδοτούν όσους επιλέγουν να αντικαταστήσουν τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητά τους με ηλεκτροκίνητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας της Γαλλίας, Segolene Royal ανακοίνωσε την κατάργηση των φοροελαφρύνσεων που συνοδεύουν την αγορά αυτοκινήτων diesel για εταιρικούς στόλους.

«Θα εξισώσουμε τα πλεονεκτήματα των αυτοκινήτων με κινητήρες diesel και βενζίνης σε φορολογικό επίπεδο» δήλωσε η ίδια μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, αναφερόμενη στην μεγαλύτερη έκπτωση ΦΠΑ που δικαιούνται οι εταιρείες που επιλέγουν να αγοράσουν για τους στόλους τους πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα έναντι βενζινοκίνητων.

Όπως ωστόσο, διευκρίνισε το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί σταδιακά με ορίζοντα δύο ετών. Παράλληλα προωθείται και η εξίσωση των φόρων καυσίμων οι οποίοι επί του παρόντος καθιστούν την τιμή του πετρελαίου φθηνότερη κατά 0,15 λεπτά/λίτρο σε σχέση με την βενζίνη. Σε κάθε περίπτωση όπως επισήμανε η ίδια, η μετάβαση θα γίνει σταδιακά προκειμένου να μην πληγεί η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία.

auto.in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου