ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πάγωσαν τα εργοστάσια της Hyundai λόγω απεργίας

πάγωσαν-τα-εργοστάσια-της-hyundai-λόγω-απεργ-703607

Λένε ότι οι Ασιάτες σπάνια απεργούν και όταν καταφεύγουν σε αυτό τον τρόπο διαμαρτυρίας το κάνουν… εργαζόμενοι.

Βέβαια, αυτή η άποψη ισχύει κυρίως για τους Ιάπωνες μιας και οι Κορεάτες έχουν δώσει κατά καιρούς δείγματα γραφής αγωνιστικών εργατικών κινητοποιήσεων.

Σήμερα πάντως είναι μια ιδιαίτερη μέρα για τη Νότιο Κορέα, αφού οι εργαζόμενοι στη Hyundai κατέβηκαν σε απεργία μετά από 12 ολόκληρα χρόνια, με την τελευταία τους κινητοποίηση να είναι το 2004.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια της Hyundai Motor Co., στη Νότια Κορέα (εργοστάσια που καλύπτουν το 40% της παγκόσμιας παραγωγής της εταιρείας) δεν θα αρκεστούν στη σημερινή απεργία αλλά έχουν προγραμματίσει για όλη την εβδομάδα 6ωρες στάσεις εργασίας.

Τα αιτήματά τους είναι αύξηση αποδοχών και βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Μάλιστα κινητοποιήσεις ετοιμάζουν και οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια της Kia, θυγατρικής της Hyundai.

Από την πλευρά της η εταιρεία φαίνεται να μην μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των εργαζομένων της, αφού εμφανίζει πτώση (για 10η συνεχή χρονιά) στα οικονομικά αποτελέσματα του 2ου τριμήνου της χρονιάς και πολύ δύσκολα θα μπορέσει να φτάσει τους στόχους της (οικονομικούς και πωλήσεων) στο τέλος της χρονιάς.

Συγκεκριμένα μόνον αυτή τη χρονιά, οι διάφορες κινητοποιήσεις των εργαζομένων έχουν κοστίσει στην εταιρεία την πτώση παραγωγής κατά 100.000 αυτοκίνητα, κάτι που οι ιθύνοντες ελπίζουν να καλύψουν αυξάνοντας την παραγωγή ως το τέλος του χρόνου.

Ωστόσο οι εργαζόμενοι φαίνεται προς το παρόν να έχουν διαφορετική άποψη…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου