ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιταλική κυριαρχία στην #AustrianGP

ιταλική-κυριαρχία-στην-austriangp-797763

Η ταχύτατη, υπερσύχρονη και εντυπωσιακή πίστα Red Bull Ring στο Spielberg της Αυστρίας φιλοξενεί τον 10ο αγώνα του Moto Gp για το 2016. Μετά τις καλοκαιρινές τους διακοπές, οι ομάδες κατευθύνθηκαν στην Αυστρία η οποία μετά από ένα κενό 18 ετών, φιλοξενεί και πάλι αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος μοτοσυκλετών.

Οι περισσότερες ομάδες συμμετείχαν στις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στην πίστα μερικές μέρες πριν τον αγώνα. Σε αυτές η Ducati έδειξε πολύ δυνατή. Το επιβεβαίωσε στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής και του Σαββάτου με τους αναβάτες της νε κινούνται ταχύτατα και να δίνουν το ρυθμό στους υπόλοιπους.

rossiΤα χρονομετρημένα εξελίχθηκαν κάπως πιο πολύπλοκα αφού και οι αναβάτες της Yamaha έδειξαν πολλή μεγάλη βελτίωση κι έτσι η μάχη για την Pole position δόθηκε ανάμεσα σε 4 αναβάτες, τους Dovizioso και Iannoneαπό τη Ducati και τους Lorenzo καιRossi από τη Yamaha. Ο Andrea Iannone στο καλοκαιρινό διάλλειμα είχε ένα ατύχημα κάνοντας προπόνηση με μοτοσυκλέτα motocross. Παρότι πονούσε αρκετά, έκανε εκπληκτική οδήγηση και κατέκτησε τη 2η Pole position της καριέρας του στην κατηγορία Moto GP. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο Valentino Rossi ήταν 1ος, για μερικά μόνο δευτερόλεπτα έχοντας κάνει έναν πολύ καλό γύρο και «κλέβοντας» την pole από τον Dovizioso για 9 χιλιοστά του δευτερολέπτου! Ο Iannone ήταν όμως αυτός που κέρδισε τη μάχη και θα ξεκινήσει από την 1η θέση.

dovisiozoΟι Rossi και Dovizioso συμπλήρωσαν αντίστοιχα την πρώτη τριάδα και δίνοντας χαρά τους Ιταλούς φίλους του Moto GP βλέποντας 3 Ιταλούς στις 3 πρώτες θέσεις της εκκίνησης. Το ότι ο Iannone ήταν ταχύτατος στην Αυστρία το είχε δείξει και στις δοκιμές, το ότι ο Rossi μπήκε ανάμεσα στις Ducati είναι πραγματική έκπληξη και το ότι ο Dovizioso περιορίστηκε στην 3η θέση, ίσως να δικαιολογείται από το ότι ξέροντας πόσο γρήγορη είναι η Ducati στη συγκεκριμένη πίστα, επέλεξε να δουλέψει στα ελεύθερα περισσότερο πάνω στη στήσιμο του αγώνα. Ο Jorge Lorenzo δεν έδειξε ιδιαίτερα δυνατός στις ελεύθερες δοκιμές και η εμφάνιση του στα χρονομετρημένα ήταν εντυπωσιακή. Διατηρήθηκε αρκετή ώρα στην pole position αλλά μέσα σε έναν γύρο, στον τελευταίο, υποχώρησε στην 4η θέση.

marquezΟ Marq Marquez έχοντας μια άσχημη πτώση από καθαρά δικό του οδηγικό λάθος στο 3ο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών, έβγαλε τον ώμο του. Δέχθηκε την απαραίτητη ιατρική φροντίδα και συμμετείχε χωρίς πρόβλημα στα χρονομετρημένα. Σημείωσε τον 5ο ταχύτερο χρόνο, σχεδόν 3,5 δέκατα πίσω από τον Iannone. Από την 6η σειρά της εκκίνησης θα ξεκινήσει ο Maverick Vinales με τη Suzuki. Τρεις Ιταλοί λοιπόν στην 1η σειρά της εκκίνησης και τρεις Ισπανοί στη 2η σειρά της εκκίνησης.
Ο Cal Crutchlow που προκρίθηκε στο Q2 κάνοντας τον 2ο χρόνο στο Q1, ήταν ο ταχύτερος μη εργοστασιακός αναβάτης και θα ξεκινήσει από την 7η θέση. Πολύ καλή ήταν η εμφάνιση του Eugene Laverty που κερδίζοντας το Q1 συμμετείχε στο Q2 και θα ξεκινήσει από την 11η θέση, μπροστά από τον Dani Pedrosa που περνά ένα δύσκολο τριήμερο…

Δείτε τα αποτελέσματα των χρονομετρημένων

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου