ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αργεντινή: Η FIAT απέσυρε φυλλάδιο μετά από καταγγελίες για σεξιστικό περιεχόμενο

αργεντινή-η-fiat-απέσυρε-φυλλάδιο-μετά-απ-832311

Η Fiat Αργεντινής απέσυρε ένα από τα εγχειρίδια που διανέμεται μαζί με τα αυτοκίνητά της, μετά από επικρίσεις γυναικείων οργανώσεων για το σεξιστικό περιεχόμενό του.

Το φυλλάδιο που διανέμεται σε κάθε νέο ιδιοκτήτη αυτοκινήτου μαζί με το εγχειρίδιο, περιλαμβάνει συμβουλές σχετικά με το μήκος της φούστας και τα πόδια των γυναικών – που ονομάζονται «συγκυβερνήτες» του οδηγού, ο οποίος υποτίθεται ότι είναι άνδρας.

Στο κεφάλαιο «συγκυβερνήτης», το φυλλάδιο συμβούλευε: «Αν η φούστα μιας κυρίας είναι πολύ κοντή, προτείνουμε να ταξιδεύει στο πίσω κάθισμα για να διατηρείτε τη συγκέντρωσή σας.

Αν η φούστα δεν είναι πολύ κοντή, αλλά έχετε χέρια με τάση για περιπλάνηση, θα πρέπει επίσης να ταξιδεύει πίσω».

Σε ένα άλλο σημείο, το φυλλάδιο λέει ότι κάθε γυναίκα που φιλοδοξεί να γίνει συγκυβερνήτης «πρέπει τουλάχιστον να έχει ωραία πόδια».

Το εγχειρίδιο επικρίθηκε έντονα από γυναικείες οργανώσεις στην Αργεντινή, συμπεριλαμβανομένων των διοργανωτών της διαμαρτυρίας που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Μπουένος Άιρες για να καταδικάσει τη βία κατά των γυναικών με το σύνθημα #NiUnaMenos, που σημαίνει «Ούτε μία λιγότερη». Η ομάδα δημοσίευσε πρόσφατα φωτογραφίες του εγχειριδίου της Fiat Αργεντινής στη σελίδα της στο Facebook, αποκαλώντας την «επιτομή στερεοτυπικών και μισογυνιστικών μηνυμάτων».

Υπήρξε έντονη κριτική του φυλλαδίου στο Twitter. «Είναι γεμάτο από παλιά, μισογυνιστικά αστεία», έγραψε η Silvina Quintans στον λογαριασμό της Fiat Αργεντινής. «Αν αυτή είναι η στρατηγική των πωλήσεών τους, θα ήταν καλό να θυμούνται ότι οδηγούν αυτοκίνητα και οι γυναίκες».

Η Ζοζεφίνα έγραψε: «Είναι ό,τι χειρότερο!!! Πόσο αδαής είναι ο άνθρωπος που είχε αυτή την «καλή ιδέα». Σε ένα άλλο tweet έγραψε: «Στην πραγματικότητα επικοινώνησαν καλά το μήνυμά τους, δεν θέλουν γυναικεία αγορά, μόνο να πουλήσουν τα αυτοκίνητά τους σε άνδρες!»

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου