ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ανάκληση για 337 VW Passat στην ελληνική αγορά

ανάκληση-για-337-vw-passat-στην-ελληνική-αγορά-65392

Στην ανάκληση 337 VW Passat προχωρά η εταιρεία KOSMOCAR A.E., Γενικός Εισαγωγέας αυτοκινήτων Volkswagen στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ?ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά 337 αυτοκίνητα, που παρήχθησαν από το 2015 έως το 2016 και στα οποία υπάρχει το ενδεχόμενο να μην έχει ασφαλίσει σωστά η σύνδεση (φις) της πλεξούδας καλωδίων στην κεντρική ασφαλειοθήκη.

Στην περίπτωση αυτή ενδέχεται να υπάρξει διακοπή της τροφοδοσίας ρεύματος με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία του κινητήρα και ορισμένων ηλεκτρονικών εξαρτημάτων όπως π.χ. του οργάνου πολλαπλών λειτουργιών.

Αντίστοιχα ενδέχεται να διακοπεί η λειτουργία της υποβοήθησης τιμονιού και του σερβόφρενου, όπου όμως συνεχίζουν να τηρούνται οι, απαιτούμενες από τον νόμο, δυνάμεις του συστήματος διεύθυνσης και πέδησης.

Εάν η βλάβη προκληθεί κατά την πορεία, το όχημα παραμένει ικανό να κατευθυνθεί έως ότου να ακινητοποιηθεί.

Όπως ωστόσο, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί ο προβλεπόμενος έλεγχος καθώς υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το ανωτέρω θέμα.

H διαδικασία γραπτής ενημέρωσης των ιδιοκτητών των προς ανάκληση οχημάτων, έχει ήδη ξεκινήσει μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες service Volkswagen της εταιρείας KOSMOCAR A.E. για να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνήσουν με την «Εξυπηρέτηση Πελατών Volkswagen» στο τηλέφωνο 2109981100.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου