ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μηχανικοί της VW παραδέχονται τα λάθη τους

μηχανικοί-της-vw-παραδέχονται-τα-λάθη-το-292812

Η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild αποκαλύπτει σήμερα ότι σύμφωνα με εσωτερική έκθεση της Volkswagen, πολλοί συνεργάτες της παραδέχθηκαν ότι συμμετείχαν στην εγκατάσταση του λογισμικού που παραποιούσε τα δεδομένα των αναγραφόμενων τιμών ρύπων και της κατανάλωσης πετρελαίου ντίζελ.

Η εταιρεία δεν θέλησε να πάρει θέση στο δημοσίευμα. Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε την Volkswagen να ξεκαθαρίσει άμεσα το θέμα.

Η γερμανική εταιρεία βρίσκεται σε ιδιαίτερα δεινή θέση και απειλείται με σωρεία αγωγών στη Γερμανία. Ήδη ένας μέτοχος από την Βάδη-Βυρτεμβέργη κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης σε δικαστήριο του Μπραουνσβάιγκ. Οι αμερικανικές αρχές προστασίας του περιβάλλοντος EPA, που δημοσιοποίησαν το σκάνδαλο πριν από δυο περίπου εβδομάδες, ανακοίνωσαν ότι θα προβούν και σε νέα τεστ. Την ερχόμενη Τρίτη, ο νέος πρόεδρος της εταιρείας Ματίας Μύλερ θα μιλήσει στους εργαζόμενους και μια ημέρα αργότερα έχει προγραμματιστεί σύσκεψη του διοικητικού συμβουλίου. Επιπλέον ο Μίχαελ Χορν, επικεφαλής της Volkswagen στις ΗΠΑ καλείται να δώσει απαντήσεις στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Πηγή: Deutsche Welle

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου