ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ubco 2×2 electric bike: Ηλεκτρική μοτό 2×2 βάρους 50 κιλών!

ubco-22-electric-bike-ηλεκτρική-μοτό-22-βάρους-50-κιλών-353316

Αυτή η τόσο απλή μα τόσο έξυπνη ιδιοκατασκευή ονομάζεται Ubco, προιόν της ομώνυμης νεοζηλανδέζικης εταιρείας Ubco Ltd και είναι μια μοτό μηδενικών ρύπων με δυο μικρούς ηλεκτροκινητήρες σαν αυτούς που χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρικά ποδήλατα.

Η ηλεκτρική μοτό Ubco διαθέτει έναν heavy duty αλουμινένιο σκελετό όπου με κατάλληλες προσαρμογές μπορεί να μεταφέρει φορτίο έως και 200 κιλών πέραν από έναν αναβάτη. Οι δυο ηλεκτροκινητήρες – ένας σε κάθε τροχό – είναι αερόψυκτοι και αποδίδουν 1kW έκαστος. Η μέγιστη ροπή φθάνει τα 90 Nm και η τελική ταχύτητα βρίσκεται στα 45 χλμ./ώρα.

Οι μπαταρίες είναι τεχνολογίας ιόντων λιθίου στα 40 Ah και απαιτούν 4 ώρες στην πρίζα για πλήρη φόρτιση. Σύμφωνα με την εταιρεία, η αυτονομία μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 150 χλμ. με μια φόρτιση σε διαδρομές χωρίς ανωφέρειες. Σε κάθε περίπτωση μια αυτονομία 100 χλμ. είναι εφικτή σε μεικτές διαδρομές.

Η μοτοσυκλέτα διαθέτει συμβατικό πιρούνι μπροστά της ATF με καλάμια διαμέτρου 36 mm ενώ πίσω υπάρχουν δυο αμορτισέρ επίσης της ATF που εδράζονται πάνω σε ένα κλασικό ψαλίδι με ρυθμίσεις ως προς την προφόρτιση και την επαναφορά. Οι ζάντες είναι ακτινωτές διαμέτρου 17 ιντσών και τα ελαστικά έχουν χωμάτινο πέλμα για κίνηση σε κάθε είδους τερέν.

Για την επιβράδυνση υπάρχει σύστημα με υδραυλική υποβοήθηση και δυο δισκόφρενα. Τέλος, προσφέρονται θύρες USB αλλά και έξοδος 12 V για σύνδεση και φόρτιση διάφορων συσκευών επικοινωνίας, αναψυχής και πλοήγησης αλλά και για την παροχή ρεύματος σε διάφορα εργαλεία.

caranddriver.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου