ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Aνάκληση για 851 Chevrolet Captiva στην ελληνική αγορά

aνάκληση-για-851-chevrolet-captiva-στην-ελληνική-αγορά-395983
Στην ανάκληση Chevrolet Captiva προχωρά η εταιρεία Chevellas A.E, Γενική Αντιπροσωπεία Αυτοκινήτων Chevrolet στην εγχώρια αγορά, σε συνεργασία με τη ∆ιεύθυνση Πολιτικής Ποιότητας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας.

Η ανάκληση αφορά 851 Captiva, με ημερομηνία κατασκευής από 3 Μαρτίου 2006 έως 18 Ιουλίου 2011 και αριθμούς πλαισίου από 7Β005637 έως ΑB106462.

Στα προς ανάκληση αυτοκίνητα ενδέχεται, σε ορισμένες περιπτώσεις, ο κινητήρας του οχήματος να εκκινήσει από μόνος του και να λειτουργήσει για μικρό χρονικό διάστημα, όταν το κλειδί βρίσκεται στη θέση κλειδώματος LOCK (OFF) του διακόπτη ανάφλεξης.

Σε αυτήν την περίπτωση και εφόσον υπάρχει επιλεγμένη ταχύτητα στο κιβώτιο ταχυτήτων, το όχημα ενδέχεται να κινηθεί.

Σύμφωνα, με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, παρ΄όλα αυτά, το αυτοκίνητο είναι ασφαλές για οδήγηση.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες και με σκοπό την αποφυγή ακούσιας εκκίνησης του κινητήρα, είναι πολύ σημαντικό για τους οδηγούς να τηρούν τις παρακάτω προφυλάξεις:

  • Να αφαιρείται το κλειδί από το διακόπτη ανάφλεξης και ο οδηγός να το παίρνει μαζί του ακόμα και αν απομακρύνεται από το αυτοκίνητο για μικρό χρονικό διάστημα.
  • Ο οδηγός να εφαρμόζει πάντα χειρόφρενο πριν βγει από το αυτοκίνητο.

Μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί ένα περιστατικό στην Κροατία ως αποτέλεσμα αυτής της δυσλειτουργίας.

Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε, όταν υπάρξει επάρκεια ανταλλακτικών και μετά από νεότερη ειδοποίηση, να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Chevrolet προκειμένου να πραγματοποιηθεί αντικατάσταση του κυλίνδρου του διακόπτη ανάφλεξης, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνήσουν με την εταιρεία στο τηλέφωνο 210 5773460.

auto.in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου