ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Βραβείο του πιο καινοτόμα «ανθρώπινου» interface για το infotainment της Volvo

βραβείο-του-πιο-καινοτόμα-ανθρώπινο-444078

Το Sensus είναι από τα ελάχιστα αντίστοιχα συστήματα που επωφελείται από τεχνολογία αφής με υπέρυθρες εξασφαλίζοντας υψηλή απόκριση, περισσότερη ακρίβεια και κατ’ επέκταση χρηστικότητα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης Sensus με το οποίο εξοπλίζεται και το οποίο βραβεύτηκε ως το πλέον καινοτόμο αντίστοιχο σύστημα σε επίπεδο αλληλεπίδρασης «ανθρώπου-μηχανής».

To βραβείο “Most Innovative HMI» (Human Machine Interface) αποδόθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου Car HMI Concept & Systems που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο.

Ως προς τα κριτήρια, το Sensus αξιολογήθηκε βάση της καινοτομίας, της χρηστικότητας, του βαθμού ευαισθησίας της λειτουργίας αφής, της πολυπλοκότητας και της λειτουργικής ασφάλειας.

Όπως σημειώνει η σουηδική φίρμα, το σύστημα Sensus εξελίχθηκε με βάση τις απαιτήσεις των χρηστών και παγκόσμιες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν για αυτό το σκοπό προκειμένου να ανταποκρίνεται στις συναισθηματικές και πρακτικές ανάγκες των χρηστών, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια αντίστοιχων συστημάτων ως προς την ευχρησία του interface και την έξυπνη διάρθρωση-εμφάνιση των εικονιδίων και των λειτουργιών.

«Όταν σχεδιάζαμε το interface του Sensus είχαμε απόλυτη επίγνωση ότι η ασφάλεια και θα πρέπει να είναι το κύριο μέλημά μας μαζί με την χρηστικότητα. Με τη δομή στην οποία καταλήξαμε παρέχουμε στους ένα interface που δεν κρύβει εκπλήξεις για τους πελάτες μας, παρέχοντας ταυτόχρονα ένα αίσθημα ασφαλούς και ελέγχου χωρίς δυσκολία το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητας της φίρμας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του τμήματος εξέλιξης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συστημάτων στη Volvo.

Όπως είναι γνωστό, το interface του Sensus σχεδιάστηκε με βάση το σκεπτικό ότι οι πληροφορίες που εμφανίζονται πρέπει να είναι διαβαθμισμένες με βάση τη σημασία τους. Για αυτό ακριβώς το λόγο χρησιμοποιήθηκε ένα μενού χωρισμένο σε τέσσερις διακριτές κατηγορίες και ένα μοναδικό “home button”. Mε αυτόν τον τρόπο μειώνονται τα απαιτούμενα βήματα μειώνοντας πιθανή διάσπαση της προσοχής του οδηγού.

Παράλληλα, χάρη στην τεχνολογία αφής με υπέρυθρες, το σύστημα έχει αυξημένη ευαισθησία επιτρέποντας ακόμα και τη χρήση με γάντια και εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη απόκριση και ακρίβεια.

auto.in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου