ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Στα χαμηλότερα επίπεδα εξαμήνου οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη

στα-χαμηλότερα-επίπεδα-εξαμήνου-οι-πω-466445

Τη μικρότερη αύξηση των τελευταίων έξι μηνών παρουσίασαν οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην Ευρώπη, καθώς οι υποψήφιοι αγοραστές εξακολουθούν να ανησυχούν για την υψηλή ανεργία και τη συνεχιζόμενη κρίση στην Ελλάδα.

Οι ταξινομήσεις αυξήθηκαν τον Μάιο κατά 1,4% φθάνοντας τα 1,15 εκατ. οχήματα από 1,14 εκατ. οχήματα που ήταν τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Η ένδειξη αυτή είναι ανησυχητική για την πορεία ανόδου της κατανάλωσης στην ΕΕ.

Η άνοδος της ιδιωτικής κατανάλωσης στην ΕΕ το 2014 επωφελήθηκε σημαντικά από την ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος που αντανακλούσε την ενίσχυση του μισθολογικού και μη μισθολογικού εισοδήματος, τον περιορισμό της ανάγκης για δημοσιονομική προσαρμογή καθώς επίσης και την πτώση των τιμών της ενέργειας.

Για παράδειγμα, τόσο το λιανικό εμπόριο όσο και ο αριθμός των νέων ΙΧ αυτοκινήτων που τέθηκαν σε κυκλοφορία αυξήθηκαν το τέταρτο τρίμηνο 2014 με ρυθμούς υψηλότερους από ό,τι το προηγούμενο τρίμηνο του ίδιου έτους. Ωστόσο, αυτή η δυναμική φαίνεται πως περιορίζεται μέσα στο 2015.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου