ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Seat Leon Cupra ST 280: Ο station wagon βασιλιάς του Ring

seat-leon-cupra-st-280-ο-station-wagon-βασιλιάς-του-ring-517295

Το χρόνο ρεκόρ των 7 λεπτών και 58 δευτερόλεπτων φέρεται να κατέγραψε η πρακτικότερη εκδοχή του Seat Leon Cupra 280, στην «Πράσινη Κόλαση», κερδίζοντας έτσι τον τίτλο του ταχύτερου station wagon που έτρεξε στο Nurburgring καθώς υπερσκέλισε την επίδοση του μέχρι τώρα κατόχου του αντίστοιχου ρεκόρ Audi RS4 Avant.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος χρόνος είναι μικρότερος ακόμα και από τον αντίστοιχο του τρίθυρου Leon Cupra 280 στην εθιμοτυπική διαδρομή των 20,81 χλμ. της γερμανικής πίστας παρόλο που το ST είναι και κατά 45 κιλά βαρύτερο και έχει και κατά 27 εκατοστά μεγαλύτερο μήκος.

O ισπανός οδηγός Jordi Gene ο οποίος οδήγησε το Leon Cupra ST στο ρεκόρ του Nurburgring αναφέρει ότι: «Στις γρήγορες στροφές, ο πίσω άξονας του ST είναι πιο προοδευτικός και η μέγιστη ταχύτητα είναι μεγαλύτερη λόγω του μειωμένου συντελεστή οπισθέλκουσας. Το αποτέλεσμα είναι ότι ό,τι χάνεται στις εξόδους κάποιων στροφών, το ανακτάται στις γρήγορες στροφές και τις ευθείες. Το μεγαλύτερο μήκος του αμαξώματος σου δίνει τη δυνατότητα να «παίξεις» με το πίσω μέρος του αυτοκινήτου τοποθετώντας καλύτερα. Με την απενεργοποίηση του ESC το αυτοκίνητο σου δίνει μια ωραία αγωνιστική αίσθηση».

Υπενθυμίζεται ότι το Leon Cupra ST 280 εξοπλίζεται με δίλιτρο turbo κινητήρα απόδοσης 280 ίππων και 350 Nm ροπής και σε συνδυασμό με το προαιρετικό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG, υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,0 δευτερόλεπτα.

auto.in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου