ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Mercedes-AMG G 63 4×4 «Green Monster» 2015: «Τερατάκι τσέπης»

mercedes-amg-g-63-44-green-monster-2015-τερατάκι-τσέπης-837346
Η εξάτροχη και επιθετικά off-road εκδοχή της G 63 AMG η οποία, κέρδισε το προσωνύμιο «Green Monster» χάρη στο -ομολογουμένως- εντυπωσιακό της εκτόπισμα, ετοιμάζεται να αποκτήσει μια μικρότερη, τετράτροχη εκδοχή που φιλοδοξεί να διευρύνει την μεγάλη απήχηση του μοντέλου σε «μικρότερους» κροίσους.

Ακολουθώντας πιστά τα χνάρια της 6Χ6 εκδοχής του μοντέλου η οποία διατίθεται σε επιλεγμένες αγορές, ξεκινώντας -στη Γερμανία- από τα 456.900 ευρώ, η τετράτροχη ξεχωρίζει για την off-road εμφάνισή της που δεν αφήνει αμφιβολίες για τη χρήση και τις δυνατότητές της, περιλαμβάνοντας διογκωμένους θόλους, ανασχεδιασμένο πίσω προφυλακτήρα, προστατευτικές ποδιές και ένα σετ πρόσθετων φωτιστικών σωμάτων στην οροφή.

Την εικόνα συμπληρώνει μια αισθητά –σε σχέση με την «απλή» G-Class- αυξημένη απόσταση από το έδαφος στην οποία συμβάλλουν αναμφισβήτητα και οι τροχοί των 37 ιντσών που, συνδυαστικά με την ανάρτηση, υπόσχονται να μην αφήσουν κανένα έδαφος απάτητο.

Αν και τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, η τετράτροχη και τετρακίνητη G 63 ΑΜG αναμένεται να φιλοξενεί στα σπλάχνα της τον ίδιο twin-turbo V8 των 5,5 λίτρων με απόδοση 544 ίππων που εξοπλίζει και την εξάτροχη έκδοση του μοντέλου, δίνοντας και μια διάσταση… supercar στις off-road δυνατότητες της.

Το σύνολο αναμένεται να συμπληρώνει αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων το οποίο με τη συνεργασία του συστήματος τετρακίνησης θα αναλάβει να διαχειρίζεται και να διανέμει τη ροπή των 760 Nm, αναλόγως με τις συνθήκες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου