ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Lexus GS F 2015: Ιαπωνική αντεπίθεση

lexus-gs-f-2015-ιαπωνική-αντεπίθεση-748951

Η ιαπωνική φίρμα δίνει το στίγμα της έκδοσης επιδόσεων του GS που θα παρουσιαστεί στην επικείμενη έκθεση του Detroit τον Ιανουάριο, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια να αντιμετωπίσει μοντέλα όπως το Audi RS6 και η BMW M5.

O λόγος για την έκδοση GS F στην καρδιά της οποίας αναμένεται να βρεθεί ο V8 των 5,0 λίτρων, ήδη οικείος από το RC F Coupe, προσφέροντας ισχύ κοντά στους 500 ίππους.

Ο πανίσχυρος κινητήρας αναμένεται να συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, ενώ την εικόνα θα συμπληρώσει το Torsen διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης .

Τη γενναιόδωρη ισχύ θα πλαισιώσουν κάθε είδους αναβαθμίσεις με την Lexus να δίνει αρχικά μια μικρή, αλλά ενδεικτική γεύση της «ενισχυμένης» σχεδίασης.

Τον τόνο δίνουν οι αισθητά μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και η γρίλια «κλεψύδρα», στα αισθητικά πρότυπα του RC F αλλά και του SUV NX καθώς και λεπτομέρειες όπως το άφθονο χρώμιο και τα ανθρακονήματα.

Την εικόνα συμπληρώνουν τα ανασχεδιασμένα και πιο αιχμηρά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED που υπογραμμίζονται από τα LED ημέρας και οι θηριώδεις τροχοί που «κρύβουν» το αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης.

Τις προδιαγραφές του GS F αναμένεται να συμπληρώσει μια σειρά τεχνολογικών αναβαθμίσεων με αλλαγές στην ανάρτηση, στο σύστημα διεύθυνσης, αντίστοιχες του RC F και προσαρμοσμένες έτσι ώστε να αντεπεξέλθουν στο επιπλέον βάρος της ιαπωνικής μπερλίνας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου