ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αudi Q7 2015: Προβάδισμα τεχνολογίας

αudi-q7-2015-προβάδισμα-τεχνολογίας-752871

Στην πλήρη αποκάλυψη του νέου Q7 προχώρησε η Audi μετά και τη διαρροή φωτογραφιών του επιβλητικού σε διαστάσεις και χαρακτηριστικά SUV στο διαδίκτυο.

Η πολλά υποσχόμενη δεύτερη γενιά του Q7 αναμένεται στην ευρωπαϊκή αγορά την άνοιξη του 2015, επιβεβαιώνοντας με τις εξεζητημένες προδιαγραφές του τον τίτλο του κορυφαίου SUV στην γκάμα της Audi.

Σε επίπεδο σχεδιασμού, το Q7 συνδυάζει σχεδιαστικές πρακτικές από ήδη υπάρχοντα μοντέλα της Audi, ενσωματώνοντας σε αυτές νέα στοιχεία, όπως η τροποποιημένη κεντρική εισαγωγή αέρα.

Συνολικά, το νέο SUV της Audi έχει εγκαταλείψει την καμπυλόγραμμη σχεδιαστική λογική του, υιοθετώντας ένα δυναμικότερο προφίλ.

Σε ό,τι αφορά στις διαστάσεις, το μήκος έχει περιοριστεί κατά 3,7 εκατοστά, το πλάτος κατά 1,5 εκατοστά, σε αντίθεση με το ύψος που παρέμεινε λίγο-πολύ στα ίδια επίπεδα.

Στο εσωτερικό, πέρα από τη δεδομένη άνεση, ασφάλεια και ποιότητα που οφείλει να προσφέρει ένα premium SUV, το νέο Audi Q7 ξεχωρίζει τόσο με τη λιτή εικόνα του ταμπλό όσο και τις προηγμένες εφαρμογές άνεσης και ασφάλειας που κρύβονται πίσω από την περισσότερο… σύνθετη κεντρική κονσόλα και τα χειριστήρια του νέου MMI.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η χορταστική σε διαστάσεις επιφάνεια αφής (touchpad), η οποία διευκολύνει τον χειρισμό των συστημάτων ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.

Ελαφρύτερο έως και 100 κιλά, χάρη στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου σε πλαίσιο και αμάξωμα, το νέο Audi Q7 πρόκειται να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία με κινητήρες βενζίνης και diesel χωρητικότητας 3,0 λίτρων.

Στην πρώτη περίπτωση, η απόδοση φτάνει 333 ίππους και τα 440 Nm ροπής, ενώ στη δεύτερη τους 272 ίππους και τα 600 Nm ροπής.

Λίγους μήνες μετά την εμπορική διάθεση του αυτοκινήτου στην ευρωπαϊκή αγορά, η γκάμα του θα εμπλουτιστεί με νέες εκδόσεις, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει εκείνη που θα εφοδιάζεται με έναν δίλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 252 ίππων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η plug-in υβρδική έκδοση, με συνδυαστική απόδοση 373 ίππων και κατανάλωση καυσίμου μόλις 1,7 λίτρα/100 χιλιόμετρα.

Η τελευταία θα συνδυάζει έναν κινητήρα diesel 3,0 λίτρων με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων, επιταχύνοντας από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6 δευτερόλεπτα.

Οι τιμές του νέου Audi Q7 στην ευρωπαϊκή αγορά θα ξεκινούν από τα 61.000 ευρώ.

auto.in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου