AROUND THE WEB

Ψαρομεζές κατέληξε χταπόδι που προέβλεπε αποτελέσματα στο Μουντιάλ [video]

ψαρομεζές-κατέληξε-χταπόδι-που-προέβ-803872

Ψαρομεζές κατέληξε το χταπόδι το οποίο είχε προβλέψει σωστά όλα τα αποτελέσματα των αγώνων της Ιαπωνίας στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Το χταπόδι με το όνομα Ράμπιο απελευθερωνόταν προσωρινά σε μία φουσκωτή πισίνα και εκεί προσέφερε τις μαντικές του ικανότητες, γεγονός που δεν φάνηκε ωστόσο να συγκινεί ιδιαιτέρως τον Κίμιο Άμπε, τον ψαρά που το ανέσυρε από τη θάλασσα.

Ο Άμπε θεώρησε ότι θα μπορούσε να κερδίσει περισσότερα λεφτά από την πώλησή του και παραμέρισε τη φήμη που συνόδευε το ευφυές μαλάκιο.

Ο Ράμπιο, ένα γιγάντιο χταπόδι του Ειρηνικού, είχε προβλέψει τη νίκη της Ιαπωνίας έναντι της Κολομβίας και την ισοπαλία με τη Σενεγάλη απλά επιλέγοντας μια προσημειωμένη περιοχή, προκειμένου να τραφεί με τα δολώματα που είχαν τοποθετηθεί για να το δελεάσουν.

Ο Ράμπιο πουλήθηκε τελικά για σασίμι, έχοντας ωστόσο προλάβει προηγουμένως να προβλέψει την ήττα της Ιαπωνίας στον αγώνα με την Πολωνία στις 28 Ιουνίου, όχι όμως και το προσωπικό του τέλος!

Παρά το γεγονός ότι ο Ράμπιο αποτελεί πλέον παρελθόν, το πνεύμα του παραμένει ζωντανό, καθώς ο ψαράς σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ένα άλλο χταπόδι για να προβλέψει τα αποτελέσματα μελλοντικών αγώνων.

Ο Ράμπιο δεν είναι το πρώτο χταπόδι που εκτελεί χρέη μέντιουμ. Ένα άλλο χταπόδι, ο Πάουλ, είχε καταφέρει να προβλέψει σωστά τα αποτελέσματα σε έξι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής.

Σε αντίθεση με τον Ράμπιο, ο Πάουλ έφυγε από τη ζωή το 2012, σε ηλικία δύο ετών, απολαμβάνοντας μία ήρεμη ζωή στο ενυδρείο του, στο Κέντρο Θαλάσσιας Ζωής του Όμπερχάουζεν της Γερμανίας.

Πηγή: skai.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου