AROUND THE WEB

Η Γαλλία ποινικοποιεί το «καμάκι»: Πρόστιμο 750€ για τους πέφτουλες

η-γαλλία-ποινικοποιεί-το-καμάκι-πρό-11212

Νέο νομοσχέδιο τιμωρεί όποιον σφυρίζει σε μία γυναίκα στον δρόμο ή γενικότερα την παρενοχλεί – Οι επικριτές του μιλούν για “ταφόπλακα” στον έρωτα αλά γαλλικά

Διά νόμου θα τιμωρείται εφεξής το “καμάκι” στη Γαλλία. Πρόστιμο ύψους 750 ευρώ θα επιβάλλεται σε όσους… σφυρίξουν ή γενικότερα παρενοχλήσουν γυναίκες στον δρόμο, σύμφωαν με τον τελευταίο νόμο που ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο της χώρας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι με τον νόμο αυτό οι γυναίκες να μην φοβούνται να κυκλοφορήσουν στους δρόμους.

Το νομοσχέδιο καλύπτει οτιδήποτε «παραβιάζει την ελεύθερη κυκλοφορία των γυναικών σε δημόσιους χώρους και υπονομεύει την αυτοεκτίμηση και το δικαίωμα στην ασφάλεια». Στο απόσπασμα μπαίνουν «σχόλια, συμπεριφορές ή πίεση σεξουαλικής ή σεξιστικής φύσης που υποβαθμίζουν, ντροπιάζουν, απειλούν ή είναι επιθετικές».

Σημειώνεται ότι στη Γαλλία το τελευταίο διάστημα είχε γίνει πολύς λόγος για επιθέσεις σε βάρος γυναικών σε μέσα μαζικής μεταφοράς που οδήγησαν αρκετές από αυτές να υποχρεώνονται να φορούν παντελόνια αντί για φούστες για να προστατευτούν από επίδοξους εφαψίες.

Εισηγήτρια του νομοσχεδίου είναι η υπουργός Ισότητας Μαρλέν Σιάπα. «Μιλάμε για τη στιγμή που ο άνδρας πλησιάζει από πίσω μια γυναίκα, της μιλάει και η γυναίκα δεν μπορεί να κάνει τίποτε γιατί είναι μόνη της. Δεν καλεί σε βοήθεια γιατί πιστεύει ότι “θα συνεχίσω να περπατάω και θα ξεφύγω”. Οι άνδρες πιστεύουν ότι είναι οι “Γάλλοι εραστές” και ότι “σιγά μωρέ, απλά σπάμε πλάκα”. Εμείς λέμε “όχι”» έχει δηλώσει η υπουργός και διαβεβαιώνει πως το σχέδιό της «όχι μόνο είναι ρεαλιστικό, αλλά θα υλοποιηθεί άμεσα».

Από την πλευρά τους, οι επικριτές του νομοσχεδίου υποστηρίζουν ότι θα αποτελέσει ταφόπλακα στον έρωτα αλά γαλλικά προσθέτοντας ότι οι διατάξεις του δεν θα εφαρμοστούν ποτέ στην πράξη.

news247.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου