AROUND THE WEB

Ασθενής σήκωσε το κινητό την ώρα που έκανε… αξονική εγκεφάλου

ασθενής-σήκωσε-το-κινητό-την-ώρα-που-έκ-25811

Μπορεί να ήταν εξαιρετικά επείγον. Μπορεί να ήταν σημάδι εξάρτησης από το κινητό. Μπορεί να ήταν απλή αφηρημάδα.

Ό,τι κι αν συνέβη, μία γυναίκα στη Νάπολη φρόντισε να… εμπλουτίσει (ας πούμε) τα κλινικά στοιχεία για το πώς λειτουργεί η χρήση κινητού στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Η ασθενής είχε μπει στον αξονικό τομογράφο νοσοκομείου της Νάπολης για εξέταση εγκεφάλου έπειτα από έντονες ημικρανίες. Προηγουμένως, με τρόπο και για λόγους που ακόμη δεν έχει εξ ολοκλήρου καταλάβει το διαγωνιστικό προσωπικό, είχε κρατήσει το κινητό της (κάτι που, φυσικά, απαγορεύται) και όταν το τηλέφωνο χτύπησε την ώρα την εξέτασης -τι άλλο να έκανε- το σήκωσε σαν να μην συνέβαινε τίποτε.

Η εξέταση διακόπηκε και η ασθενής δέχθηκε επίπληξη -η ίδια δικαιολογήθηκε πως ξεχάστηκε. Στη συνέχεια πάντως, η εξέταση έγινε κανονικά από την αρχή.

«Φωτογραφίες» – ακτινογραφία από την στιγμή που η ασθενής μιλά στο κινητό μεταδόθηκαν από το ιταλικό πρακτορείο Ansa και, όπως ήταν αναμενόμενο, διαδόθηκαν ευρέως στο ιταλόφωνο και μη Διαδίκτυο.

Κάποιοι ρομαντικοί διαπίστωσαν πως η ακτινογραφία είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές αυθεντικές απεικονίσεις του σύγχρονου ανθρώπου, σαν να πρόκειται για μία αληθινή «κυβερνογυναίκα», για την οποία τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα αποτελούν σχεδόν προέκταση του σώματός της.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου