AROUND THE WEB

Πόσες φορές προλαβαίνουμε να υποδεχθούμε το 2018;

πόσες-φορές-προλαβαίνουμε-να-υποδεχθ-178216
Αν είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε ένα πρωτοχρονιάτικο τουρ ανά τον κόσμο, καθώς ο νέος χρόνος μπαίνει στην μία μετά την άλλη χρονική ζώνη, πόσες φορές θα μπορούσαμε να υποδεχθούμε το 2018;

Την απάντηση δίνει ένας πρωτότυπος χάρτης που δείχνει πότε υποδέχεται κάθε χώρα το 2018 -ανάλογα με τη ζώνη ώρας που ακολουθεί- και προσφέρεται για διασκεδαστικές αναζητήσεις ταξιδιών!

Για παράδειγμα, η Θεσσαλονίκη θα υποδεχτεί το 2018 δώδεκα ώρες αργότερα από το νησί Κιριμπάτι, δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχει διαθέσιμη πτήση, για να προλάβει να κάνει κάποιος ρεβεγιόν και στα δύο μέρη!

Δυνατότητες άλλες υπάρχουν, π.χ. μπορεί να δει κανείς τα πρωτοχρονιάτικα πυροτεχνήματα στο ηφαιστειογενές νησί Γκουάμ και να τα ξαναδεί στη Χονολουλού, ή αντίστοιχα πρώτα στο Όκλαντ και μετά στην Ταϊτή.

Από την Ελλάδα εφικτό είναι να κάνει κάποιος ρεβεγιόν στους Ευζώνους, στα σύνορα με την ΠΓΔΜ και στη συνέχεια να περάσει με άνεση και να αλλάξει ξανά χρόνο στη Γευγελή. Αντίστοιχα προλαβαίνει κάποιος να υποδεχθεί το 2018 στην Αδριανούπολη και να το …ξαναϋποδεχθεί μετά από λίγο στην Ορεστιάδα.

Βεβαίως, ο ίδιος χάρτης μπορεί να προσφέρει πειστικές απαντήσεις σε «υποψιασμένα» μικρά παιδιά, που αναρωτιούνται πώς ο Άγιος Βασίλης προλαβαίνει σε μια νύχτα να επισκεφθεί τόσες χώρες!

Δείτε τον χάρτη εδώ

in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου