AROUND THE WEB

Μπαρ ύπνου προσφέρει σιέστα με 14 ευρώ την ώρα!

μπαρ-ύπνου-προσφέρει-σιέστα-με-14-ευρώ-τ-402382

Την παράδοση της χώρας της, που αφορά στον μεσημεριανό ύπνο, μετέτρεψε σε επιχείρηση μια πολυμήχανη Ισπανίδα.

Τι πιο ισπανικό από την παραδοσιακή σιέστα: όταν φτάνει το μεσημέρι, τα καταστήματα στις μικρότερες πόλεις της Ισπανίας κλείνουν για λίγες ώρες, ώστε να τιμήσουν την παράδοση του ολιγόωρου μεσημεριανού ύπνου.

Όμως, όπως αναφέρει σε άρθρο του το πρακτορείο Bloomberg, η παράδοση αυτή πλέον δεν τηρείται στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, όπου η τάση είναι τα καταστήματα και οι εταιρείες να παραμένουν σε λειτουργία και τις μεσημεριανές ώρες, με αποτέλεσμα πολλοί Ισπανοί εργαζόμενοι να αισθάνονται πλέον εξουθενωμένοι.

Ωστόσο, η Μαρία Εστρέγια Χόρο Ντε Ίνθα ανακάλυψε τον τρόπο να φέρει πίσω στις μεγάλες πόλεις τη σιέστα, και παράλληλα να βγάλει χρήματα: τραπεζίτες, δικηγόροι και άλλοι επαγγελματίες επισκέπτονται το Siesta and Go, το πρώτο μπαρ σιέστας, που βρίσκεται στη Μαδρίτη, κοντά στα γραφεία μεγάλων εταιρειών όπως η HSBC, η Google και η Deloitte. Η ιδέα είναι απλή: με 14 ευρώ την ώρα, ο καθένας μπορεί να πάρει έναν σύντομο μεσημεριανό υπνάκο σε ένα δωμάτιο, προτού επιστρέψει στη δουλειά του.

«Είναι παράδοξο που είμαστε γνωστοί για τη σιέστα, αλλά δεν είμαστε επαγγελματίες με αυτήν», δήλωσε η 32χρονη Ντε Ίνθα στο Bloomberg. «Δεχόμαστε πολλούς κοστουμαρισμένους άνδρες που απλά θέλουν να χαλαρώσουν και γυναίκες που θέλουν να βγάλουν τα τακούνια τους».

Η ιδέα δεν είναι ακριβώς δική της, αλλά προέκυψε μετά από ένα ταξίδι στο Τόκιο, την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, όπου υπάρχουν «καφέ ύπνου», δηλαδή καφετέριες που δίνουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα για έναν σύντομο ύπνο στη διάρκεια της μέρας.

Η Ντε Ίνθα σκέφτηκε ότι αυτή η ιαπωνική ιδέα ταιριάζει άψογα με τις παραδόσεις της χώρας της, ειδικά τώρα που η εργασιακή ημέρα στην Ισπανία συχνά περιλαμβάνει διαλείμματα μεσημεριανού φαγητού που μπορεί να διαρκέσουν πάνω από δύο ώρες, μίτινγκ που κρατάνε μέχρι αργά το απόγευμα, ενώ κάποιες μέρες οι Ισπανοί δουλεύουν μέχρι αργά το βράδυ.

Για τους εξαντλημένους Ισπανούς, το μπαρ της Ντε Ίνθα αποτελεί ένα καταφύγιο. Το Siesta and Go διαθέτει 19 κρεβάτια και στους επισκέπτες προσφέρονται καθαρά σεντόνια, ωτασπίδες, παντόφλες και καφές. Το μπαρ δέχεται καθημερινά περίπου 30 ανθρώπους, κατά κύριο λόγο νεαρούς υπαλλήλους ή πενηντάρηδες άνδρες.

Το κατάστημα άνοιξε μόλις τον Μάιο και η Ντε Ίνθα πιστεύει ότι η πελατεία της θα αυξηθεί σημαντικά το φθινόπωρο. Και χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να ανοίξει και άλλα τέτοια μπαρ σε άλλα σημεία της Μαδρίτης, για την ώρα αυτό που σκέφτεται είναι να επεκτείνει το ωράριο του μπαρ.

«Μας έχει ζητηθεί να επεκτείνουμε το ωράριό μας, κλείνουμε στις 7 το απόγευμα. Αν δούμε μία διάθεση για περισσότερους νυχτερινούς σύντομους ύπνους, θα το σκεφτούμε», δηλώνει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου