AROUND THE WEB

Pentatonic: Η εταιρεία που μετατρέπει αποτσίγαρα σε μοντέρνα έπιπλα

pentatonic-η-εταιρεία-που-μετατρέπει-αποτσίγα-312791

Στην Ελλάδα, ο Σπύρος Κίζης έχει ήδη δημιουργήσει την Artichair, μία καρέκλα φτιαγμένη από αγκινάρες, αλλά δεν είναι ο μόνος που προσπαθεί να βρει βιώσιμες λύσεις στο design, βοηθώντας ταυτόχρονα το περιβάλλον.

Η Pentatonic, μία startup που ασχολείται με το design, προσπαθεί να αλλάξει το πρόσωπο του design, αξιοποιώντας πλαστικά μπουκάλια, γυαλί, αποτσίγαρα και απορρίμματα.

«Μας τράβηξε ο ένας στον άλλον, η κοινή μας απογοήτευση σχετικά με την εγκατάλειψη των απορριμμάτων στο σύστημά μας και την έλλειψη, μίας δυναμικής σχεδιαστικής λύσης», ανέφερε ο Jamie Hall CEO της εταιρείας, μαζί με τον Johann Boedecker, στο Mashable.

Το αποτέλεσμα είναι μία πλήρης συλλογή που θα κυκλοφορήσει από την Pentatonic στις αρχές του 2018 και η οποία έχει δημιουργηθεί από αποτσίγαρα.

«Είναι ένα υλικό που αναπτύσσουμε για διαφορετικές χρήσεις», είπε ο Hall σχετικά με το υλικό που βρίσκεται στα φίλτρα από τα τσιγάρα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Pentatonic, πάνω από 480 δισεκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια αγοράστηκαν την περσινή χρονιά σε όλο τον κόσμο.

| Κατερίνα Νανοπούλου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου