AROUND THE WEB

Ο «Μουφάσα» και ο «Σκαρ» δεν ήταν αδέλφια

ο-μουφάσα-και-ο-σκαρ-δεν-ήταν-αδέλφ-349833

Η σκηνή που ο «Σκαρ» σκότωσε τον «Μουφάσα» στην ταινία «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» στοιχειώνει τα παιδικά χρόνια πολλών.

Ποιος δεν «μίσησε» ως παιδί τον «κακό» Σκαρ που σκότωσε τον «καλό» αδελφό του και δεν έκλαψε μαζί με τον Σίμπα;

Η αδελφική σχέση, ωστόσο, «Σκαρ» και «Μουφάσα» φαίνεται πως είναι ένα ψέμα, όπως αποκαλύπτουν οι δημιουργοί της ταινίας.

Ο σκηνοθέτης της, Rob Minkoff, και ο παραγωγός της, Don Hahn, αποκάλυψαν πως Μουφάσα και Σκαρ δεν είναι αδέλφια, καθώς αυτό δεν σχετίζεται με το πώς λειτουργούν τα λιοντάρια στις αγέλες στην άγρια φύση.

«[Ενώ φτιάχναμε την ταινία], συζητήσαμε πως κατά πάσα πιθανότητα οι δυο τους δεν είχαν τους ίδιους γονείς. Ο τρόπος που λειτουργούν τα λιοντάρια στην άγρια φύση… όταν το αρσενικό γερνά, ένα άλλο άγριο λιοντάρι έρχεται και σκοτώνει τον αρχηγό της αγέλης. Αυτό ξυπνά στις λέαινες το ένστικτο της αναπαραγωγής και μετά το καινούργιο νεαρότερο λιοντάρι σκοτώνει το βασιλιά και μετά όλα του τα μωρά. Τώρα είναι αυτός το νέο λιοντάρι που ηγείται της αγέλης», λέει ο Hahn.

«Πάντα υπήρχε αυτό το θέμα, πώς θα έχουμε δύο αρσενικά λιοντάρια; Μερικές φορές υπάρχουν αγέλες με δύο αρσενικά, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα δυναμική καθώς δεν είναι ίσα [εφόσον δεν έχουν τους ίδιους γονείς]. Το ένα λιοντάρι πάντα είναι κατά κάποιον τρόπο στην σκιά του άλλου», προσθέτει.

«Προσπαθούσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις αλήθειες από τα ζώα για να υποστηρίξουμε το σενάριο και κάπως έτσι καταλάβαμε πως ο Σκαρ και ο Μουφάσα δεν θα μπορούσαν να προέρχονται στην πραγματικότητα από τους ίδιους γονείς», καταλήγει.

Στην ταινία, ωστόσο, ο Σκαρ, αναφέρεται ο θείος του Σίμπα και σε όλη την ταινία ο «Σκαρ» προσπαθεί να πάρει τον θρόνο από τον αδελφό του.

Οι δημιουργοί, βέβαια, ξέρουν σίγουρα κάτι παραπάνω για την ιδέα τους!

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου