AROUND THE WEB

Η Google έβαλε μωσαϊκό στο πρόσωπο μιας… αγελάδας

η-google-έβαλε-μωσαϊκό-στο-πρόσωπο-μιας-αγε-712786

Το Google Street View απέδειξε πόσο σοβαρά παίρνει το θέμα της προστασίας της ιδιωτικής ζωής, βάζοντας μωσαϊκό στο πρόσωπο μιας αγελάδας στη Βρετανία.

Η αγελάδα φωτογραφήθηκε από την υπηρεσία της Google τον Αύγουστο του 2015, αλλά ήρθε στο προσκήνιο αυτή την εβδομάδα, όταν την είδε ο δημοσιογράφος David Shariatmadari.

Η φωτογραφία έκτοτε αναρτήθηκε πάνω από 9.000 φορές στο twitter και έλαβε πάνω από 12.000 likes.
To Google Street View, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 2007, χαρτογραφεί τα τοπία και τους δρόμους όλου του κόσμου, με αυτοκίνητα όπου έχουν ειδικές κάμερες.

Η Google χρησιμοποιεί μωσαϊκό για τα πρόσωπα και τις πινακίδες των αυτοκινήτων προκειμένου να μην καταπατά την ιδιωτική ζωή. Είναι ασαφές πάντως γιατί το λογισμικό έβαλε μωσαϊκό και στην αγελάδα.

Το πρόσωπο του ζώου φαίνεται στην αρχική φωτογραφία, αλλά κάνοντας ζουμ, βλέπει κανείς πως μπαίνει μωσαϊκό, με τους ανθρώπους να αναρωτιούνται αν το λογισμικό την αναγνώρισε ως άνθρωπο.

Εκπρόσωπος της Google παραδέχθηκε πως η τεχνολογία τοποθέτησης μωσαϊκού στο πρόσωπο, προφανώς «έδειξε υπερβολικό ζήλο», ενώ αστειευόμενος δήλωσε πως «η αγελάδα έλαβε τα πέντε λεπτά φήμης που δικαιούται».

Πηγή: CNN

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου