AROUND THE WEB

Το πρώτο δημόσιο συντριβάνι μπίρας στον κόσμο!

το-πρώτο-δημόσιο-συντριβάνι-μπίρας-στ-842033

Μέχρι τώρα ξέραμε για σιντριβάνια σοκολάτας, όχι, όμως, για μπίρας. Και μάλιστα δημόσιο. Αυτή τη σουρεαλιστική ιδέα φαίνεται ότι θα κάνει πραγματικότητα ένα χωριό στη Σλοβενία όπου θα κατασκευάσει το πρώτο δημόσιο σιντριβάνι μπίρας στον κόσμο!

Πρόκειται για το χωριό Ζάλεκ, 5.000 κατοίκων, που βρίσκεται 60 χλμ. μακριά από την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λουμπιάνα, σε μια κοιλάδα, η οποία είναι γνωστή και ως «η κοιλάδα του πράσινου χρυσού», χάρη στη μεγάλη παραγωγή σε λυκίσκο, ένα από τα βασικά συστατικά της μπίρας. Σκοπός των κατοίκων του δεν είναι μόνο να κάνουν τη ζωή των φανατικών οπαδών της μπύρας πιο εύκολη, αλλά να προσελκύσουν όλο και περισσότερους τουρίστες, ώστε η πόλη τους να γίνει σημείο αναφοράς στην περιοχή.

Το συνολικό κόστος κατασκευής του σιντριβανιού αγγίζει τα 350.000 ευρώ. Το 50% των εξόδων θα καλυφθεί από δημόσιους πόρους, ενώ το υπόλοιπο 50% από ιδιωτική πρωτοβουλία. Για να μπορεί, όμως, αυτό το εγχείρημα να είναι και οικονομικά βιώσιμο, οι άνθρωποι του Ζάλεκ αποφάσισαν κάθε τουρίστας να επιβαρύνεται με ένα συμβολικό πόσο για τη χρήση του σιντριβανιού. Αυτό, λοιπόν, θα ανέρχεται στα 6 ευρώ το ποτήρι με τη δυνατότητα, όμως, να μπορεί να σερβιριστεί έως και τρεις φορές από 300ml.

Από: Βασίλης Δημαράς
olivemagazine.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου